A3 Haber

İmamoğlu’ndan “terör teftişi” açıklaması: İki haftadır uyuyan bakanlık dün uyandı

İmamoğlu’ndan “terör teftişi” açıklaması: İki haftadır uyuyan bakanlık dün uyandı

İmamoğlu’ndan “terör teftişi” açıklaması: İki haftadır uyuyan bakanlık dün uyandı
Aralık 27
12:41 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın ‘teftiş’iyle ilgili, “İki haftadır uyuyan bakanlık dün tweet atarak uyandı” dedi. Bakanlığa iki hafta önce gerekli başvuruları yaptıklarını söyleyen İmamoğlu, Bakan Soylu hakkında “İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat”  ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’ gerekçesiyle teftiş başlatmıştı.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından iki hafta sonra gelen ‘teftiş’le ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan’a, “Saray’daki şahıs, bu aralar yine bir haller oldu sana. İstanbul’da bir şeylere zemin mi oluşturuyorsun? Beş kişilik amigo takımına güvenme, bu milletin canını yakacak kadar cesareti olanın sonuçlarına katlanacak kadar da gücü olmalı… Sen seçimden kaçan birisin, fazla heyecanlanma!” şeklinde yanıt vermişti.

İmamoğlu: İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat…

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Ankara’da gerçekleştirdiği toplantı sonrası konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

  • ”İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat 12 Aralık’ta konuşma yaptı. Tam 557 terörist olduğunu iddia etti İBB’de. Bir gün önceki toplantıda da Türkiye’deki terörist sayısının 160 olduğunu söylemişti. Her verisi yanlış olan Bakan’ın açıklamalarının ardından 15 gün geçti.
  • -Bu iki haftada hiçbir şey duymadık ve yazı almadık. Ancak İBB olarak bir kısım işlemler başlattık. Devlet adabına uygun bir biçimde bu beyanı ciddiye alarak 15 Aralık’ta teftiş kurulunda bir araştırmaya izin verdim. O gün itibariyle bu çalışmayı başlatmış olduk. Belge de burada. Ortaya atılan iddiayla ilgili ne yapılmasını bilerek hareket ettik. Aynı tarihte bakanlıktan bilgi de istedik. Teröristle ilgili tespitiniz varsa heralde bunu ciddiye almalıyız değil mi? Ancak bakanlık buna hiçbir cevap vermedi. Uyuyan bakanlık dün saat 20.00 itibariyle uyandı ve tweet attı. Ben devletin Twitter’dan soruşturma izni vermesini şaşırarak izliyorum. Neden böyle oldu? Çünkü Cumhurbaşkanı haftasonu İstanbul’da konuştu ve siyasi mesajlar verdi. Bakan bey de buradan rol kapmaya çalıştı.”

“Bakanlık soruşturma açacaksa Adalet Bakanlığı’na açılmalıdır”

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayı göstererek, “Kalın puntolar ile terör örgütü reklamı yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Soylu’ya seslenen İmamoğlu, “Sen bakanlıksın, terörist tespit etmişsen tut kulağından at hapse. Bu işin prosedürü bellidir. İBB’de işe giriş prosedürü bellidir. Bir kişi başvuru yapınca, adli sicil kaydı istenir. Bu kayıt Adalet Bakanlığı’ndan alınır. Bakanlık soruşturma açacaksa Adalet Bakanlığı’na açılmalıdır” dedi.

Açıklamaları gündem değiştirme çabası olarak değerlendiren İmamoğlu, İstanbul seçimlerinde de sandık görevlilerin terörist ilan edildiğini hatırlattı. Bunların sonucunda tutuklama yapılmadığını belirten İmamoğlu “Millet bunlara gülüyor. İstanbul ile ilgili konuşurken herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

“Görevden alınması gerekir”

İmamoğlu, mektup gönderdiği için ‘‘Utanmadan bana mektup gönderiyor” diyen Erdoğan’la ilgili, “Yanlış bilgiler ile konuşan ve aldatılan bir cumhurbaşkanı var” dedi.

Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini belirten İmamoğlu, mektup yazmaya da devam edeceğini söyledi.

Soylu’nun İBB’de çalışanlar arasında polis cinayetinde yer alan ve Bylock kullananların olduğuna dair açıklamaları da değerlendiren İmamoğlu, “Bakan bunları tespit edip gevrek gevrek kamuoyu ile paylaşıyor öyle mi? Gelip tutuklama yapmıyor ise görevden alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

“Ben istihbarat teşkilatı mıyım?”

İmamoğlu, Soylu’nun açıklamalarıyla ilgili “Bunları tespit etmiş bakan. Yerinde oturuyor, basın önünde gevrek gevrek bunları söylüyor. O kişiler de İBB’de görev mi yapıyor şu an? İçişleri Bakanı şu an hemen istifa etsin o zaman” dedi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER