A3 Haber

TBMM’de kripto para mesaisi başlıyor: Yasal düzenlemede neler öngörülüyor?

TBMM’de kripto para mesaisi başlıyor: Yasal düzenlemede neler öngörülüyor?

TBMM’de kripto para mesaisi başlıyor: Yasal düzenlemede neler öngörülüyor?
Aralık 28
08:46 2021

AKP Grup Başkan Vekili Elitaş, kripto para alışverişinin yasal düzenlemeye kavuşması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

AKP’li Mustafa Elitaş, kripto parayla ilgili yasal düzenlemenin alt yapısının detaylarını masaya yatıracaklarını duyurdu. DHA’nın haberine göre, çalışmaların bugün başlayacağını bildiren Elitaş, kriptonun önde gelen isimlerini de yarın Meclis’te ağırlayacaklarını söyledi. Toplantı Elitaş’ın başkanlığında gerçekleşecek.

Türkiye gazetesinin haberine göre de kripto para düzenlemesinde belirli tutarın üzerindeki meblağlardan vergi alınması öngörülüyor. Böylece kara paranın önlenmesini amaçlıyor. Buna göre denetim artırılacak ve sektördeki şirketlerde sermaye şartı aranacak. Sistemdeki şirketlere alt yapı çalışmaları için zaman tanınması ve teminat gösterilmesi gibi koruyucu adımların olması bekleniyor. Yine, şüpheli görülen para işlemlerinde Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) yetki verileceği belirtiliyor.

Düzenlemede ayrıca ihraç ve dağıtılması, alım satım yapanların uyması gereken ilkeler, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılacağı yer alacak. Kripto varlık şirketlerinin sermaye piyasası kurumu gözetiminde faaliyette bulunması, asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER