Site icon A3 Haber

Hayvanseverler bakanlığın genelgesini eleştirdi: 8’inci maddenin ucu açık ve suistimal edilebilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sokak hayvanlarına yönelik 81 il valiliğine gönderdiği genelge tepki çekti. Genelgeye göre sahipsiz sokak hayvanları barınaklara gönderilecek. Hayvanseverler, “8. madde ucu açık ve suiistimal edilebilir” dedi.

Gaziantep’te, 4 yaşındaki bir çocuk iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramış, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Bu köpekler, parası bol olanların köpekleri. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın. Belediyeleri, sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum” demişti. Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından bazı AKP’li belediyeler durumu fırsat bilip harekete geçti. Tehlike arz etmeyen, sahipsiz, küpeli, aşılı ve kayıtlı köpeklerin toplatılması ve öldürülmesi sosyal medyaya yansıyınca tepkiler büyüdü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “İnsan yaşamını tehdit eden sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler” başlıklı genelgeyi 81 il valiliğine ve tüm belediyelere gönderdi.

Genelgenin rehabilitasyon hükmünü içeren 7. ve 8. maddelerini ucu açık ve suistimal edilebilir bulan hayvan hakları savuncuları eleştirilerini Cumhuriyet’ten Mehmet S. Aman’a anlattı.

Exit mobile version