A3 Haber

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş: Esnafın dayanacak gücü de tahammülü de kalmadı

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş: Esnafın dayanacak gücü de tahammülü de kalmadı

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş: Esnafın dayanacak gücü de tahammülü de kalmadı
Aralık 29
15:03 2021

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, esnafın borçlarını ödeyemediklerini belirterek, “Geçen yıla oranla işlerimiz yarı yarıya düşmüş vaziyette. Bunların üstüne bir de idari para cezaları ile uğraşmaktayız. Artık esnafın dayanacak gücü de tahammüllü de kalmadı” dedi.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini ve bundan en çok etkilenen kesimlerden birinin de esnaf olduğunu söyledi. Aybaş’ın açıklamaları satır başlarıyla şöyle:

“Döviz kurunun istikrarsızlığı ticareti eksi yönde etkiliyor” 

  • Ülkemiz ekonomik anlamda zor günlerden geçiyor. Esnaf olarak bizler de bu buhrandan en çok etkilenen kitleyi temsil ediyoruz. Döviz kurunun istikrarsızlığı, peşi sıra hammadde tedarikinde yaşanan sıkıntılar ve fiyatların normal koşulların dışında aşırı yükselmesi, hane halkının bütçesini zorladığı gibi bizlerin de ticaretini eksi yönde etkilenmekte.

“İşler geçen yıla oranla yarı yarıya düştü” 

  • Esnaf arkadaşımız borçlarını ödeyemez durumda. Geçen yıla oranla işlerimiz yarı yarıya düşmüş vaziyette. Bunların üstüne bir de idari para cezaları ile uğraşmaktayız. Artık esnafın dayanacak gücü de tahammüllü de kalmadı.

“Sıklıkla tehdide ve baskıya maruz kalıyoruz” 

  • Bizler de esnaftan gelen bu sorunları bağlı bulunduğumuz odalara her fırsatta bildirmemize rağmen, geri dönüş olmadığı gibi üzerine üstlük engelleniyoruz. Esnafın hakkını aramamız, olan biteni sorgulamamız, iktidar ile ortak hareket etmediğimiz için, kimi çevrelerce sıklıkla tehdide ve baskıya maruz kalıyoruz.

“Oda başkanları bizi engelledi”

  • Pandemi döneminde içki satışı hakkında kanun olmadan içki satışı yasaklanmıştı. Haklı olarak bu duruma karşı çıkmış, yapılan uygulamanın kanuna aykırı olduğunu dile getirmiştik. Zorlu bir süreç olmasına rağmen, elimizden geldiği kadar, duruşumuzu bozmadan, esnaf ahlakına uygun mücadelemizi sürdürdük. Bu mücadeleyi sürdürürken haklı olarak bağlı bulunduğumuz odaların da desteğini istedik. Fakat destek olmak yerine oda başkanları bizi engelledi. Haklarımızı yalanlayan tepkiler ile de karşılaştık. Odalar, popülist söylemler ekseninde siyasetten uzak, esnafın lehine alınması gereken kararlar için var olmalıdır.
  • 9 Ocak’ta Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası yönetimi için seçim var. Demokrasinin en önemli unsuru olan seçme ve seçilme hakkımızdan yola çıkarak ben de adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Sürecin zorluğu, mücadelemizin haklılığı zaten ortada. Ankara’daki değişimin tüm Türkiye’de hissedileceğini, değişimin sadece esnafa değil tüm halkımızın için ümit olacağını söylemeden edemeyeceğim. Gazi Mustafa Kemal değişimi Ankara’dan başlattı. Bizler de değişimin öncelikle Ankara’da sonrasında tüm ülkemizde olacağına inanıyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER