A3 Haber

Bakan Özer görüşme talebini reddetti, Kılıçdaroğlu MEB’e alınmadı!

Bakan Özer görüşme talebini reddetti, Kılıçdaroğlu MEB’e alınmadı!

Bakan Özer görüşme talebini reddetti, Kılıçdaroğlu MEB’e alınmadı!
Aralık 30
13:10 2021

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun MEB’i ziyaret edeceğini açıklamasına Milli Eğitim Bakanı Özer’den yanıt geldi. Özer, “Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na gelen Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı. Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme Saray’ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’de yüksek puan almalarına rağmen mülakatta elenen adaylarla bir araya gelmiş, konuyla ilgili görüşme yapmak için MEB’den randevu talep ettiğini ancak geri dönüş alamadığını belirterek kurumu ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu’na “Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu MEB’e alınmadı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na geldi.

Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmadı.

Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme Saray’ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir. Nerede adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavından 90, 95 puan alan evlatlarımızın mülakatta elendiğini gördüm. Gencecik evlatlarımıza yazıktır. Mülakatlardaki “+3, -3 puan verilecektir” uygulaması neden terk edildi? Evlatlarımıza haksızlık var.” dedi.

“TÜGVA’DAN TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı?” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

  • “Burada haksızlık var, evlatlarımıza haksızlık var. Bir anne babanın evladını sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyenimiz var mı? Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay’a gittiler, davalarını açtılar. Danıştay kararında deniyor ki; verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır. Haksızlığa uğradığını düşünen bütün vatandaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlar görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımızın üstüne. Onlara daha önce de söyledim. Haksızlıkların altına imza atmayın dedim. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunlarla hesaplaşmak benim boynumun borcudur.”

Bakan Özer’e yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Saray’ın talimatıyla iş yapanları muhattap almam” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni açıklama

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MEB’den içeri alınmamasının ardından Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.

“MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi” diyen Kılıçdaroğlu, “Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? “Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim” mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

  • “Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok. Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı.”
  • “Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER