A3 Haber

Denizli’de “genelev” kararı

Denizli’de “genelev” kararı

Denizli’de “genelev” kararı
Aralık 31
10:22 2021

Denizli’de Merkezefendi İlçe Hıfzıssıhha Meclisi korona tedbirleri kapsamında Bozburun Mahallesinde bulunan genelevi kapattı. Kaymakamlığa yapılan iki başvurunun ardından genelevin açılması konusu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi gündemine geldi. Meclis genelevin kapalı kalmasına karar verdi.

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesi’nde bulunan genelev korona salgınının ilk başladığı dönemde kapatılmıştı.

O dönemde yaşanan vaka artışlarından sonra Merkezefendi İlçe Hıfzıssıhha Meclisi 16 Mart 2020 tarihinde genelevin kapatılmasına karar vermişti.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre, O tarihten bu yana kapalı durumda bulunan genelev işletmecisinin iki kez kaymakamlığa başvurarak genelevin faaliyetlerine yeniden izin verilmesini istediği ortaya çıktı.

İlk başvurusunu bu yıl Temmuz ayında yapan işletmeci talebin reddedilmesi üzerine Eylül ayında ikinci kez başvuruda bulundu.

Konunun il genelini ilgilendirmesi nedeniyle başvurunun değerlendirilmesi Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisine bırakıldı.

Bu yıl korona tedbirlerini görüşmek üzere 39’ncu kez toplanan meclis ise genelevin kapalı kalmasının devamına karar verdi.

Yılbaşında HES uygulaması yapılacak

Diğer yandan yılbaşı öncesi restoran ve otellerde yaşanacak yoğunluk nedeniyle bir dizi tedbir alındı. Buna göre işletmeler HES kodu uygulamasını titizlikle gerçekleştirecek.

Riskli olan müşteriler işletmeye alınmayacak. İl Hıfzıssıhha Meclisi kararına göre işletme sahibi tedbirleri almak ve uygulamadan sorumlu tutulacak. Riskli kişi tespit edildiğinde ise güvenlik güçlerine haber verilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER