A3 Haber

Ahmet Hakan’dan sonra Abdulkadir Selvi de Kılıçdaroğlu’na destek verdi: Kılıçdaroğlu’nun tavrı doğru

Ahmet Hakan’dan sonra Abdulkadir Selvi de Kılıçdaroğlu’na destek verdi: Kılıçdaroğlu’nun tavrı doğru

Ahmet Hakan’dan sonra Abdulkadir Selvi de Kılıçdaroğlu’na destek verdi: Kılıçdaroğlu’nun tavrı doğru
Ocak 07
09:06 2022

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Bizim kitabımızda sokağa çıkmak yok, hakkımızı demokratik yollardan arayacağız” şeklindeki sözlerine Hürriyet gazetesi yayın yönetmeni Ahmet Hakan dünkü yazısında destek vererek “Kılıçdaroğlu doğrusunu söylüyor ve yapıyor” demişti. Kılıçdaroğlu’na bir destek de Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’den geldi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi Kuran eğitimine yönelik olarak “orta çağ zihniyeti” ifadesini kullanmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru tavır takındığını söyledi.

Selvi bugünkü yazısında şunları kaydetti:

“Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli’nin eleştirilerine yanıt vermek için bir video yayınladı ama ikna edici olmadı. Tam aksine, ‘CHP, muhafazakâr kesimle böyle mi helalleşecekti?’ sorularının sorulmasına yol açtı. Dindarlarda zaten bir CHP algısı var. Bu olay üzerine devir değişti ama CHP’nin Kuran alerjisi bitmemiş denildi. Gerekli tepkiler gösterildiği için uzatmak istemiyorum. Ama doğruya doğru, yanlışa yanlış demek lazım. Kılıçdaroğlu, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nın isteyen ailelerin çocuklarına Kuran’ı öğretmeleri kadar doğal bir şey yoktur. Siyaset din, inanç, kimlik, yaşam tarzı alanına girmemeli’ diyerek doğru bir tavır koydu.”

Kılıçdaroğlu’na bir destek de Ahmet Hakan’dan gelmişti

Hürriyet gazetesi yayın yönetmeni Ahmet Hakan da dünkü yazısında, Kılıçdaroğlu’nun “Sokağa çıkmayacağız” çıkışı konusunda doğru söylediğini ve doğru yaptığını savunmuştu.

Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu’nun “Bizim kitabımızda sokağa çıkmak yok. Ama haksızlığa uğrayan herkesin hakkını arayacağız. Demokratik yollardan arayacağız” ifadelerini  hatırlatarak şunları kaydetmişti:

“Bazıları Kılıçdaroğlu’nu bu açıklaması nedeniyle… Pısırık olmakla, etkili muhalefet yapamamakla falan suçluyor. Oysa Kılıçdaroğlu’nun tutumu, gayet yerindedir ve doğrudur. Çünkü sokakları hareketlendirmek seçmeni ürkütür. Birkaç fanatik dışında geniş kesimlerin hoşuna gitmez. Kargaşaya davetiye çıkarır. Halkın düzen ve intizam aramasına yol açar. Terör örgütlerinin ve derin yapıların işin içine girmesine imkân sağlar. Ülkenin işine yaramaz. Hele muhalefetin hiç işine gelmez. Kılıçdaroğlu, tüm bunları gördüğü için ‘Bizim kitabımızda sokağa çıkmak yok’ diyor. Fanatiklerin gözleri döndüğü için ve sorumlu davranmak gibi bir yükümlülükleri bulunmadığı için… Bunu beğenmiyorlar.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER