Site icon A3 Haber

İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu İBB yolsuzluk dosyalarında neler var?

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan ancak İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu yolsuzluk dosyalarını kaleme aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ne oldu bu dosyalar?” sorusunu hatırlatan Öztürk,  dosyanın detaylarını aktardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla AKP dönemine ilişkin soruşturma başlatılmış, 40’ın üzerinde yolsuzluk dosyası hazırlanmıştı. İçişleri Bakanlığı, müfettiş atayarak 35 dosyaya el koymuş, sadece 12 dosya inceleyebilen İBB Teftiş Kurulu’nu devreden çıkarmıştı. Dosyalarla ilgili bazı haberlere de erişim engeli getirilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ysa dosyalarda 13 milyar 202 milyon liralık kamu zararı oluştuğuna dair bilgi olduğunu söylemişti.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 34 dosya hazırlandı. 13 milyar 202 milyon liralık bir kamu zararı olduğu belirlendi. İçişleri Bakanlığı bu dosyalara el koydu. Ne oldu bu dosyalar?” sorusunu hatırlatarak “işte sonuç” dedi ve o dosyaları aktardı.

Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

İlgili haberler:

Exit mobile version