Site icon A3 Haber

Rabia Naz davasında savcılara uyarı cezası: “Dosyanın seyrini değiştirecek karar”

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin açılan davada görevli savcılara uyarı cezası verildi. Bu kararla birlikte HSK tarafından soruşturmanın usule uygun yürütülmediği tescillendi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de yaşamını yitiren şüpheli şekilde yaşamını yitiren Şaban Vatan’ın başvurusu üzerine HSK iki savcı hakkında inceleme başlattı. HSYK, soruşturmanın savcıları Emine Elif Öveyik ve Halil Çokkaş hakkında uyarı cezası verdi.

Uyarı davasının verilme gerekçesi ise Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın soruşturmanın eksik yürütüldüğüne dair itirazı. Vatan’ın yaptığı itirazda savcıların bilinçli delil kararttığı ve hukuka aykırı hareket ettikleri iddiası da yer alıyordu.

“Dosyanın seyrini değiştirecek bir karar”

HSYK bu kararla birlikte Şaban Vatan’ın itirazını haklı bulmuş oldu. Vatan kararla ilgili “Dosyanın seyrini değiştirecek bir karar. Soruşturmada takipsizlik kararı verilmesinin de dosyanın ilerletilmemesinin de şaibeli olduğu ortaya çıkmış oldu” dedi.

Baba Vatan’ın paylaşımları şu şekilde:

“Örtbasın cezası uyarı olmamalı, ancak bu ceza yine de çok önemli”

Rabia Naz Vatan‘ın şüpheli ölümünü kamuoyunun gündemine taşıyan Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

Exit mobile version