A3 Haber

DEÜ Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının sorunları büyüyor: “Tükenmişliği görüyoruz”

DEÜ Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının sorunları büyüyor: “Tükenmişliği görüyoruz”

DEÜ Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının sorunları büyüyor: “Tükenmişliği görüyoruz”
Ocak 10
16:22 2022

Uzun süredir sağlık emekçilerine, öğretim üyelerine ve öğrencilere uyguladığı baskılarla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi’nde sorunlar her geçen artıyor. Sağlık emekçileri ısınma, yemek sorunu ve malzeme eksikliği problemlerinin çözülmesini talep ediyor

Haklarını aramak için eylem yapan sağlık emekçilerine yönelik; ‘ek ödeme kesintisi, disiplin cezası, yevmiye cezası, mobbing, sürgün’ gibi olaylarla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde, sağlık emekçilerinin mağduriyeti ve sorunları her geçen artarak devam ediyor.

Genel Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Derya Pekel, “Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, kurumun gün geçtikçe artan sorunlarını, çalışan personelin; çalışma koşullarının zorluğu ve yoğun baskı sebebiyle tükenmişliğini büyük bir üzüntü içinde gözlemlemekteyiz” dedi.

Sorunların artarak devam ettiğini belirten Pekel, “10 Aralık 2021 tarihinden beri malzeme eksikliği yüzünden çözülemeyen ısınma sorunu hala çözülemedi. Üniversitenin yemek hizmeti kendisine ait olmasına rağmen, az sayıda personel istihdam edilmesi sebebiyle yemeğin hazırlanmasından, sunumuna kadar aynı kişilerle hizmet sunulmaya çalışılması, yemeklerin tek banttan verilmesi, uzun kuyruklara sebep olmaktadır. Ayrıca, 24 saat hizmet veren personel, yemek miktarlarının yetersiz olmasından ve hatta özel güvenlik görevlilerinin, yemek servis alanında, sağlık çalışanlarının ikinci tabak yemeği almalarına engel olmak maksadıyla beklemelerinden son derece rahatsızlık duymaktadır” diye konuştu.

“Habersiz yer değişikliği yapılıyor”

Malzeme eksikliği yüzünden acil serviste sağlık hizmetinin yürüyemez hale geldiğini dile getiren Pekel, “Mevcut durumda, hasta yoğunluğunun artmasıyla birlikte hastalar koridorda sedyeler üzerinde tedavi edilirken ambulanslar hasta bırakmakta zorlanmaktadır. Cerrahi bölümlerde medikal malzeme eksikliği ve temin edilememesi nedeniyle operasyonların yapılamamaktadır. Birim amirlerinin bilgisi ya da talepleri dışında, sağlık çalışanlarının yer değişiklikleri yapıldığını, bu konuda birimin ihtiyacının ve verimliliğin dikkate alınmamaktadır. Liyakat kriterleri gözetilmeksizin, mesleki yeterliliği bulunmayan kişiler, yasaya ve usule aykırı bir şekilde yetkilendirilmekte, hatta üniversitenin de içinde olduğu kooperatif ortaklarından bazı isimler, hastaneye koordinatör olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Pekel şunları söyledi:

  • “Hastane içerisindeki bunca sorun varken, enerjisini, neredeyse ‘kaşının üzerinde gözün var’ gibi bahanelerle sağlık emekçilerini ve öğretim görevlilerini harcayan idareyi, bu sorunları çözmeye davet ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz süreçte, içeriği hukuka ve yasaya aykırı sarı zarf trafiğinin bol olduğu, Rektörlük aleyhine açılan dava sayısının zirveye çıktığı bilinen gerçeklerdir. Olması gereken Dokuz Eylül Üniversitesi gibi köklü bir Üniversitenin adının, gazetelerde çıkan sansasyonel haberlerle değil, bir bilim yuvası olarak imza atılan nice başarılarıyla anılmasıdır. Isınmadan, yemek sorununa, malzeme eksikliğine, liyakatsız görevlendirmelere ve sarı zarflara kadar rektörlüğün baskı ile yönetme ısrarına karşı yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER