A3 Haber

Enes Kara’nın babası konuştu: Ben 25 yıldır Nur cemaatinin içindeyim, kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu

Enes Kara’nın babası konuştu: Ben 25 yıldır Nur cemaatinin içindeyim, kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu

Enes Kara’nın babası konuştu: Ben 25 yıldır Nur cemaatinin içindeyim, kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu
Ocak 11
13:29 2022

Üniversite öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamını son vermesinin ardından babası açıklamalarda bulundu. Baba Mehmet Kara oğlunun Nur cemaatine ait yurtta kalmasını kendisinin istediğini belirterek “Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu” dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, dün bir video çekerek hayatına son verdi. Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı hayatına son verdiğini ifade etti. Enes Kara’nın babası, oğlunun Nur cemaatine ait bir yurtta kaldığını açıkladı.

Kara’ya ait notta, “Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum. Bulunduğum cemaat yurdunda namaz kılma ve cemaatin dersine katılmak zorunlu, verdikleri kitapları okumak zorunlu, kendim müslüman değilim, ailem bilmiyor, buradan ayrılmak istediğimi söylediğimde hayır cevabını aldım” ifadeleri yer almıştı.

Baba Mehmet Kara: Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim

TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Enes Kara’nın babası kendisinin 25 yıldır Nur cemaati içerisinde yer aldığını belirterek şunları söyledi:

Sürekli telefonla oynuyordu. İçine kapanık birisiydi. Fazla konuşmazdı. Çevresiyle falan da konuşmazdı. Videosunu izledim. Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim.  Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER