A3 Haber

Genel Sağlık-İş: Cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalı, gençlerimizin geleceği çalınmamalıdır

Genel Sağlık-İş: Cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalı, gençlerimizin geleceği çalınmamalıdır

Genel Sağlık-İş: Cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalı, gençlerimizin geleceği çalınmamalıdır
Ocak 11
12:18 2022

Üniversite öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamını son vermesine ilişkin açıklama yapan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur,  “Nitelikli ve yeterli sayıda yurt sağlayamayan siyasi iktidar, gençlerimizi cemaatlere ve tarikatlara mecbur bırakmaktadır. Cemaat ve tarikat yurtlarının kapatılması için daha kaç çocuğun, gencin yitip gitmesi gerekmektedir” sözleriyle tepki gösterdi.

A3 Haber Merkezi | Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, üniversite öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamını son vermesine ilişkin açıklama yaptı. Tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Uğur, “Cemaat ve tarikat yurtlarının kapatılması için daha kaç çocuğun, gencin yitip gitmesi gerekmektedir. Cemaat ve tarikatlar dar gelirli ailelerin çocukları için alternatif olmaktan çıkarılmalıdır. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde cemaat ve tarikat yurtları olamaz! Cemaat ve tarikat yurtları derhal kapatılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp yaşamına son verdi. Kara’nın yayımladığı videoda kullandığı ifadelerin sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumu ortaya koyduğunu belirten Uğur, “Hekimler yurt dışına göçerken, hekim adayları hayattan koparılmaktadır” sözleriyle tepki gösterdi.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur’un yayımladığı açıklama şu şekilde:

Kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp intihar eden Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara’nın üzüntüsünü derinden yaşıyoruz.

Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın zorla tarikat yurdunda kaldığını ve gelecek kaygılarını anlatan bir video çekerek yaşamına son vermesi, ülkemizin kanayan yaralarını kamuoyu gündemine tekrar taşımıştır.

Barınma sorunu üniversiteye yerleşen öğrencilerin birincil sorunu haline gelmiştir. Nitelikli ve yeterli sayıda yurt sağlayamayan siyasi iktidar, gençlerimizi cemaatlere ve tarikatlara mecbur bırakmaktadır. Dar gelirli ailelerin çocuklarının, gençlerinin kaderi; denetimsiz cemaat ve tarikat yurtlarına terk edilmektedir.

Cemaat ve tarikat yurtlarının kapatılması için daha kaç çocuğun, gencin yitip gitmesi gerekmektedir. Cemaat ve tarikatlar dar gelirli ailelerin çocukları için alternatif olmaktan çıkarılmalıdır. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde cemaat ve tarikat yurtları olamaz! Cemaat ve tarikat yurtları derhal kapatılmalıdır. Öğrencilerimizin beslenme ve barınma hakkı bir anayasal hak ve sorumluluktur. Gençlerimize çağdaş ve bilimsel yurt imkânları sağlanmalıdır.

Kara’nın yaşamına son vermeden önce bıraktığı notunda “Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum…”  sözleri sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumu başka söze gerek bırakmaksızın ortaya koymuştur. Hekimler yurt dışına göçerken, hekim adayları hayattan koparılmaktadır.

Gençlerimizin umutlarını, geleceklerini, hayatlarını çalanlar; bilimsel ve çağdaş temellere dayanan bir medeniyetin dışında bir gelecek olmadığını artık anlamalıdır.

Enes Kara’ya rahmet, tüm sevenlerine ve tıp camiasına başsağlığı diliyoruz.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER