A3 Haber

Tahir Elçi cinayeti: Dördüncü duruşma bugün görülüyor

Tahir Elçi cinayeti: Dördüncü duruşma bugün görülüyor

Tahir Elçi cinayeti: Dördüncü duruşma bugün görülüyor
Ocak 12
10:46 2022

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili üçü polis dört kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün görülüyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi yapılara zarar gelmemesi için 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare önünde açıklama yaptığı sırada katledilen dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili açılan davanın dördüncü duruşması başladı. Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen davada, tutuksuz yargılanan sanık polisler F.T., S.T. ile M.S.’nin “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek”ten üç yıldan dokuz yıla kadar hapsi isteniyor. Hem Elçi hem de aynı gün öldürülen iki polis cinayetinden sorumlu tutulan firari sanık Uğur Yakışır hakkında da üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Duruşma öncesinde adliye binasının önü ve çevresi polis ablukasına alındı. Adliye binasının içerisinde de çok sayıda polis konumlandırıldı. Buna rağmen duruşmayı takip etmek üzere çok sayıda kişi adliyeye geldi.
Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kardeşleri Ömer ve Mehmet Elçi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, çok sayıda baro başkanı ve avukat duruşmada hazır bulundu. Yine HDP Urfa Milletvekili Nurettin Maçin ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da duruşmaya katıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER