A3 Haber

Yeni Şafak yazarı AKP’li Metiner’in hedef gösterdiği Prof. Kazancı’nın dersleri iptal edildi

Yeni Şafak yazarı AKP’li Metiner’in hedef gösterdiği Prof. Kazancı’nın dersleri iptal edildi

Yeni Şafak yazarı AKP’li Metiner’in hedef gösterdiği Prof. Kazancı’nın dersleri iptal edildi
Ocak 12
09:13 2022

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Metin Kazancı’nın dersleri, türbanlı bir öğrenciye “Türban niye farz, neden takıyorsun” diye sorduğu gerekçesiyle iptal edildi. Yeni Şafak gazetesinin AKP’li yazarı Metin Metiner, Prof. Kazancı’yı hedef göstermişti.

Ankara Üniversitesi yönetimi, türbanlı bir öğrenciye “Türban niye farz, neden takıyorsun” diye sorduğu gerekçesiyle Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan Prof. Metin Kazancı’nın derslerini iptal etti.

Yapılan açıklamada, “Üniversitemizde bir öğrencimizin giyim tercihinden dolayı yaşanan üzücü olay hakkında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde inceleme başlatılmış, inceleme sonucunda olaya neden olan İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesinin üniversitemizde ders vermemesi kararı alınmıştır. Üniversitemizin hiçbir biriminde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın giyim tercihleri ve düşüncesinin tartışma konusu yapılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

AKP’li Metiner hedef göstermişti

Ankara Üniversitesi’nde bir ders sırasında gerçekleştiği iddia edilen olay hakkında bir yazı yayımlayan AKP’li Mehmet Metiner, akademisyenin de ismini paylaşarak “Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden birinde profesör titri taşıyan bir öğretim üyesi derslerinden birinde evladı yaşındaki kız öğrencisine dönerek son derece buyurgan, sorgulayıcı ve alaycı bir dille, başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun diye sorup açıklama istiyor. Nedir bu şimdi? Nasıl tanımlamalı bu zihniyeti? Bir öğretim üyesi kendi ideolojisini zerk ederken kendinden farklı düşünen öğrencilerini tahkir ve tezyif hakkını nereden buluyor?” demişti.

Metiner, “Üniversiteler ideoloji yuvaları değildir. Hele hele öğrencilerinin giyim kuşamı üzerinden ayrımcılık ve nefret kusan ideolojik militanların imtiyaz alanları hiç değildir. İlgili üniversite gereğini yapmıyorsa sorunludur. YÖK Başkanlığı gereğini yapmıyorsa yazıklar olsun” ifadelerini kullanmış ve hedef göstermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER