A3 Haber

Pakdemirli’nin hedefinde de Kılıçdaroğlu var: Kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür

Pakdemirli’nin hedefinde de Kılıçdaroğlu var: Kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür

Pakdemirli’nin hedefinde de Kılıçdaroğlu var: Kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür
Ocak 13
22:37 2022

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’da baraj açılışı programına katıldı. Buradaki konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’ye “sarayın sözcüsü” dediğini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu, bizatihi Kandil’in sözcüsüdür” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’nın Kula ilçesindeki programının ardından Demirci ilçesine geçti. Bakan Pakdemirli, burada düzenlenen törenle Güveli ve Kuzuköy barajlarını hizmete açtı. Törende konuşan Bakan Pakdemirli, icraatları anlattı.

“Kılıçdaroğlu, dönsün kendine baksın”

Şanlıurfa’daki şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Pakdemirli, şöyle konuştu:

  • Cenazede Murat şehidimizin eşi ‘Ben seni yüreğime sığdıramadım, seni kefenlere sığdırmışlar’ dedi. Derinden etkilendim.
  • Bu milletin anaları, gelinleri çok ağladı, çok ağıt yaktı. Bu acıları da unutmadık, yaşatanları da. Hepsinin hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz.
  • Dicle’nin kuzularını, çakallara kaptırmak niyetinde değiliz. Gençlerimize uzanan elleri kırdık, kırmaya devam edeceğiz. Biz, teröriste terörist diyemeyenlerle yol yürümeyeceğiz.
  • Sayın Bahçeli’ye ‘Sarayın sözcüsü’ diyen Kılıçdaroğlu, dönsün kendine baksın. Kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür. Bizim şehit analarına, babalarına, eşlerine, çocuklarına sözümüz var. Teröre geçit vermeyeceğiz.

“Yeter ki Erdoğan gitsin…”

Pakdemirli, şunları söyledi:

  • Biliyorsunuz, Meclis’te, PKK’lılarla fotoğraf çektiren bir milletvekili var. Dün duygusal açıklamalar yapmış. Ben de diyorum ki, keşke o fotoları çektirirken sen de şehit nişanlılarını düşünseydin. Keşke o pozları verirken sen de şehit sözlülerini, şehit eşlerini de düşünseydin.
  • Keşke poz verdiğin o silahlarla, kaç gencimizi şehit ettiler, onu düşünseydin. Bunlar, kuzu postuna bürünmeyi bıraksınlar. Bunun başka açıklaması yok. HDP, sırtını PKK’ya dayamış. Zillet ittifakı, sırtını HDP’ye dayamış. O kadar fotoğraf var ortada, hangisinden ses çıktı. Susuyorlar.
  • Sükut, ikrardandır. Susarak, onaylıyorlar. Susmak bir tercihtir. Yani, ‘Safımız da tercihimiz de belli’ diyorlar. Yeter ki Erdoğan gitsin; biz PKK ile ihanet ilişkisine de gireriz, gönül ilişkisine de diyorlar. İhanet ilişkisi- gönül ilişkisi hiç fark etmez; yılan derisini değiştirir ama huyunu değiştirmez.

“CHP’nin dini değerlerle kavgası bitmiyor”

Muhalefeti eleştiren Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu:

  • CHP’nin dini değerlerle kavgası bitmiyor çünkü bunlar ikiyüzlü ve samimiyetsiz. Sözde dün başörtülülerle helalleşiyorlardı, bugün sövüyorlar. Yani yalancının mumu, yatsıya da kalmadı.
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne diyordu, ‘Başörtüsü yasağının yanlış olduğunu çok kez dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız, aynı sorunların yaşanmaması için gelecek vizyonu belirlemeliyiz.’
  • Kemal Kılıçdaroğlu, hızını alamadı, katıldığı televizyon programında, ‘En çok kiminle helalleşmek istiyorsunuz?’ sorusuna, ‘En çok başörtülü kızlarla helalleşmek istiyorum. Hata yaptık’ dedi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Başkanları ayrı, vekilleri ayrı telden çalıyor.
  • Gelişmiş toplumların iki özelliği vardır. İlki hür teşebbüs; ikincisi ise fikir ve vicdan özgürlüğü. CHP bu ikisinin de karşısında. Bunu da her defasında söylemleriyle doğruluyorlar.
  • İşte CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in geçenlerde yaptığı tam da budur. Orta Çağ zihniyetinin dışavurumudur. Aynı tavrı, 2019’da da CHP Manisa Milletvekilli Bekir Başevirgen de yapmıştı. Bunlar Manisa’ya yakışmıyor.

“Ekonomimizde bazı problemler olduğu doğrudur”

“Ekonomimizde bazı problemler olduğu doğrudur,” diyen Pakdemirli, “Enflasyonla ilgili yaşadığımız sıkıntılar vardır ama bunların ağırlıklı bir kısmı pandemi, kuraklık ve dünyadaki dalgalanmalardan geliyor. İnşallah Türkiye bana göre bir 6 ay içerisinde bunların da üzerinden gelecektir. Nasıl kurun üzerindeki Cumhurbaşkanımızın değimiyle ‘müsilaj temizlendiyse’ enflasyonun üzerindeki müsilaj da temizlenecektir. Biz bu arada üretimi devam ettirmemiz, pozitif olmamız ve yarınlara umutla bakmamız lazım. Türkiye büyük ülkedir, büyük devlettir. Allah’a şükür ülkemizi hiçbir şey yıkamaz. Ekonomik konular geçicidir, bundan emin olmamız lazım. O yüzden biz üretimde kalmaya devam etmeliyiz.” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER