A3 Haber

Reuters anketi: Ocak’ta faiz indirimi beklenmiyor

Reuters anketi: Ocak’ta faiz indirimi beklenmiyor

Reuters anketi: Ocak’ta faiz indirimi beklenmiyor
Ocak 13
12:47 2022

Enflasyonun 19 yılın zirvesi olan yüzde 36’ya yükselmesi ve geçen aylardaki faiz indirimlerinin kur krizini tetiklemesinin ardından Merkez Bankası’nın (TCMB) bu ay politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutması bekleniyor.

Merkez Bankası (TCMB) politika faizini son olarak aralık ayındaki toplantıda 100 baz puan daha indirmiş ve yüzde 14’e çekmişti.

Reuters anketine katılan 16 kurumun 15’i önümüzdeki hafta yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerin sabit tutulmasını, bir kurumsa 50 baz puanlık indirim yapılmasını bekliyor. Reuters anketinde yıl sonu politika faizi sorusuna cevap veren sekiz kurumun medyan (ortanca) tahmini yüzde 14’te şekillenirken, tahminler yüzde 9 ila yüzde14,75 bandında yer alıyor. Reuters, PPK anketinin düzenli katılımcılarından en az dört tanesiyse para politikası kararlarının yönünü tahmin etmenin zorluğu sebebiyle ankete katılmayacaklarını belirtti.

Genel beklenti, TCMB’nin eylülden beri ekonomik büyümeyi desteklemek için toplam 500 baz puan faiz indirmesinin ardından atılan adımların etkisini izlemek adına faizleri sabit tutacağı şeklinde.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER