A3 Haber

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali yaşamını yitirdi

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali yaşamını yitirdi

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali yaşamını yitirdi
Ocak 14
23:38 2022

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali 80 yaşında yaşamını yitirdi. Edibali’nin ardından partilerden taziye mesajları yayınlandı.

Yeniden Milli Mücadele Hareketi’nin kurucusu ve lideri Aykut Edibali yaşamını yitirdi.

Yeniden Milli Mücadele isimli bir siyasi hareketin başlatılmasında öncü görevi üstlenen ve 1984 yılında Islahatçı Demokrasi Partisi’nin lideri olan Aykut Edibali 80 yaşında hayatını kaybetti.

Twitter hesabından açıklama yapan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ülkemiz siyasetinin önemli isimlerinden Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Saadet Partisi’nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda “Siyasi hayatımızın önemli isimlerinden Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da “Aykut Edibali Hakk’a yürüdü. Millet Partisi Genel Başkanı idi. Davasına inanmış bir siyasetçi olarak tanıdım onu. Rahmet ve dua ile…” paylaşımını yaptı. 

Aykut Edibali kimdir?

Aykut Edibali 13 Nisan 1942 tarihinde Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yeniden Milli Mücadele isimli bir siyasi hareket başlattı. Bunun yanında Yeniden Milli Mücadele, Bayrak, Pınar, Çınar, Gerçek, Çağrı gibi dergilerde de yazılar yazdı. 1984 yılında Islahatçı Demokrasi Partisi kurdu ve genel başkanlık makamına getirildi. 1991’de üçlü ittifak olarak adlandırılan Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ile Islahatçı Demokrasi Partisi arasında yapılan koalisyonda önemli çalışmalarda bulundu. 19. dönemde Kayseri milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Öte yandan Islahatçı Demokrasi Partisi’nin ikinci olağan kongresinde Birlik Barış Partisi, Bayrak Partisi ve Millet Partisi IDP‘ye katıldı. Daha sonra partinin yeni ismi Millet Partisi olarak belirlendi. Bunun yanında başkanlık görevine de Aykut Edibali seçildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER