A3 Haber

Üniversitede taciz skandalı: Profesörün öğrencilere attığı mesajlar ortaya çıktı

Üniversitede taciz skandalı: Profesörün öğrencilere attığı mesajlar ortaya çıktı

Üniversitede taciz skandalı: Profesörün öğrencilere attığı mesajlar ortaya çıktı
Ocak 15
09:56 2022

Kırıkkale Üniversitesi’ndeki taciz skandalının yankıları sürüyor. Olayın duyulmasının ardından apar topar emekli olduğu belirtilen profesörün öğrencilere gönderdiği taciz mesajları ortaya çıktı. Öğretim görevlisi H.Ö. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi H.Ö.’nün sosyal medya üzerinden öğrencilere taciz içerikli mesajlar gönderdiği iddia edildi.

Öğrencilerin H.Ö.’nün gönderdiği mesajları sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, idari soruşturma başlatmıştı.

Kırıkkale Üniversitesinden bugün konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Üniversitemizden bir öğretim üyesinin, kız öğrencilerini sosyal medya üzerinden taciz ettiği iddiaları ile ilgili idari soruşturma devam etmektedir. Bu soruşturma, konu sosyal medya platformlarında paylaşılmadan önce, üniversite yönetimimize yapılan şikayetler üzerine başlatılmış ve titizlikle sürdürülmektedir. Temel değerlerimize yapılan mütecaviz davranışlara karşı olan duruşumuz nettir. Konu, üniversite yönetimimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da öğretim görevlisi H.Ö. hakkında adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Mesajları ortaya çıktı

İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi’nde eğitim veren Prof. Dr. H.Ö. öğrencisine yolladığı taciz mesajları ifşa oldu. Taciz edilen bir öğrenci, Prof. Dr. H.Ö.’nun kendisine yolladığı mesajları sosyal medyadan paylaştı. Söz konusu mesajlarda profesörün öğrencilere, “Yatakta seni yorarım”, “Seni yatakta uzanırken düşünüyorum şimdi”, “Senin yanında olmaktan mutlu oluyorum” gibi ifadeler kullandığı ileri sürüldü.

Mesajların sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine H.Ö., emekliye ayrılacağını duyurdu. Prof. H.Ö., kararını öğrencilere yine masaj atarak duyurdu. Mesajda H.Ö., “Arkadaşlar ben 17 Ocak itibarıyla emekliye ayrılıyorum. Okuldan ayrılıyorum. Sınavlarınızı bölüm başkanlığı organize edecek” ifadesini kullandı.

Sistematik taciz

Kırıkkale24 sitesinin haberine göre bir kadın öğrenci E.A., sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda sistematik tacize maruz kaldıklarına dikkat çekti. E.A., ” Sınav kağıtlarımızı göstermeyerek, üzerimizde sınavları kullanarak baskı uygulayarak devam eden bu tacize sessiz kalmayacağız” dedi. F.D. İsimli bir diğer öğrenci ise, “Kırıkkale Üniv. İİBF Fakültesinde eğitim vermekte olan bu kişi bizlere Whatsapp aracılığı ile mobbing uygulayıp üstümüzde baskı kurmaya çalışıp, bu durumlar haricinde kız arkadaşlarımız taciz etmektedir. Bu kişinin üniversitede eğitim vermesi etik bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan görsellerde öğretim görevlisinin öğrencisine, “Dün beni gerçekten çok etkiledin, çok mutlu oldum, bugün 47 defa adını söylüyorum, bir zahmet bir kelime yanıt vermiyorsun. Seni yatakta uzanırken düşünüyorum şimdi, elinde telefon, bir kelime yanıt verebilirsin gibi görüyorum. Gerçekten üzüldüm” dediği görülüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER