A3 Haber

AKP’den Metaverse’de ilk toplantı

AKP’den Metaverse’de ilk toplantı

AKP’den Metaverse’de ilk toplantı
Ocak 17
23:00 2022

AKP’deki ilk metaverse toplantısı, Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin katılımıyla yapıldı. İleri, “Bu alanın yeni başlayan bir alan ve hızla gelişecek bir alan, birçok sektörü de etkileyecek bir alan olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

AKP’deki ilk metaverse toplantısı, TBMM Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin parti genel merkezindeki farklı odalardan, Mustafa Elitaş’ın ise TBMM’den katıldığı toplantıda konuşan İleri, metaversenin uzun zaman önce gündeme geldiğini, gelişen teknolojilerle son dönemde popülerlik kazandığını dile getirdi.

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blokzincir teknolojilerinin bu ortamın yapı taşları olduğunu aktaran İleri, “Özellikle blokzincir teknolojileri ile bu dijital varlıklar veya dijital mülkiyet kavramının mümkün olduğu anlaşılmıştır ve bu bağlamda metaverse çalışmaları hız kazanmıştır” dedi.

“Bu alanın yeni başlayan bir alan ve hızla gelişecek bir alan, birçok sektörü de etkileyecek bir alan olduğunu değerlendiriyoruz” ifadelerini kullanan İleri, bu alanda Türkiye’nin liderlik alabileceğini ve mevcudiyet gösterebileceğini kaydetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER