Site icon A3 Haber

CHP’den HDP’li Semra Güzel açıklaması: Teröristle fotoğraf çektiren milletvekili ile yan yana durmayız

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, öldürülen PKK’l teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin, “Biz CHP olarak, elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereğini yaparız” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. MYK sırasında basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomiye ilişkin “Millette yiyecek, içecek, eğlenecek hal bırakmadı. Bu mekanlar nasıl ayakta duracak? Millet artık bırakın eşiyle dostuyla dışarıda bir yemek yemeyi ve eğlenmeyi, evindeki tencereyi nasıl kaynatacağını düşünüyor. Bir ürünün vergisi ederinden fazla olmaz. Devlet fiyatını belirlediği mallara 1 gecede 2 katından fazla zam yapmaz. Bu olsa olsa haraç olur. Milletten haraç almak da siyasi eşkıyalıktır. Yılbaşı gecesi yapılan zamlar, siyasi eşkıyalığın daniskasıdır” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Ötrak’ın açıklamasında öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“Esnafa işkence yapıyor”

“Bu zamları Erdoğan yaptı”

“AKP üyesi vatandaşlarımız “açım” diye bağırmaya başladı”

“Saray beslemesi dışında kimse mutlu değil”

“Bu ülkede cahillik, hiç bu kadar kibirli ve saldırgan olmadı”

“Adnan Menderes’in kesip attığı tırnağı olamaz”

“Erdoğan, belediyelerimizi kıskanmaya devam etsin”

Öztrak, İstanbul’daki metro projelerine onay verilmemesi hakkında sorulan soruya “Proje hazır, finansman hazır, her şey hazır ama Erdoğan ve şahsım hükümetinin bakanları bir türlü imza atmıyor. Dolayısıyla projelerde yatırım programına alınmıyor bunun sebebi bellidir. Saray’ın İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini kaybetmesinin kıskançlığıdır, mızıkçılığıdır, hazımsızlığıdır. Saray ne yaparsa yapsın, belediyelerimiz Erdoğan’ın çıkardığı engelleri aşacaktır. Bizim belediyelerimiz sarayın siyasi kini ve hazımsızlığıyla vatandaşlarımızı cezalandırmasın izin vermeyecektir. Erdoğan durmaz, belediyelerimizi kıskanmaya devam etsin. Vatandaşa nasıl hizmet edilir bizi izlesin” diyerek yanıt verdi.

HDP’li Semra Güzel tartışması

Konuşması sonrası basının sorularını yanıtlayan Öztrak’a HDP’li Semra Güzel ile ilgili CHP’nin tutumu soruldu. Öztrak “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereğini yaparız. “Terör, terörist, CHP’nin kırmızı çizgisidir. Meclise geldiğinde gereğini yaparız.” dedi.

Exit mobile version