Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kıskanıyor İBB Başkanı’nı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onay verilmeyen İBB’in metro projesi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Kıskanıyor belediye başkanını. Senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek. Devletin geleneğinde zorluk çıkarmak yoktur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de gerçekleşen grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarken kendisine “Güzel günler göreceğiz” şarkısını söyleyen gençlere, “İnanın çocuklar motorları maviliklere hep beraber, birlikte süreceğiz” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın onay vermediği İBB’nin metro projesi hakkında, “Metro yapacak İstanbul. Finansman alt yapısını oluşturmuş, bütün sözleşmeler tamam. Bir kişi ‘Ben imza atmam’ diyor. Kıskanıyor belediye başkanını. Senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek. Devletin geleneğinde zorluk çıkarmak yoktur.” diye konuştu.

Osman Kavala’nın tutukluluğunun devam kararına da değinen CHP lideri, “Bir kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması en büyük adaletsizliktir. Kaldı ki adaleti dağıtmak için kurumlar oluşturmuşuz, mahkemelerimiz var yetmemiş uluslararası hukuku Anayasamıza koymuşuz. Ama maalesef AYM kararlarının uygulanmadığını hepimiz biliyoruz. Adaletin olmadığını biliyoruz. Osman Kavala AİHM kararına rağmen 1541 gündür hapiste. Ama onun hapiste olması sadece onun kişisel bir sorunu değildir, bu Türkiye’nin en temel adalet sorunudur” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları şöyle:

Kavala açıklaması: Türkiye’nin en temel adalet sorunudur

“Sizin feriştahınız gelse yok edemez”

“Kıskanıyor belediye başkanını”

Vekillerin Düzce izlenimi: Dünyadaki en kirli havaya sahip 15 merkezden biriymiş

“Bu çaresi kalmak demektir”

Çiftçiye prim yükü

“Hani faiz düşmüştü?”

“60 milyar lirayı hazineye verecekler”

“Dünyadan haberi yok”

“Mesele Erdoğan değil mesele Türkiye”

Exit mobile version