A3 Haber

Sedat Peker’in videosunda adı geçen Taner Ay’ın ailesi: Oğlumuz kaza süsü verilerek şehit edildi

Sedat Peker’in videosunda adı geçen Taner Ay’ın ailesi: Oğlumuz kaza süsü verilerek şehit edildi

Sedat Peker’in videosunda adı geçen Taner Ay’ın ailesi: Oğlumuz kaza süsü verilerek şehit edildi
Ocak 21
15:50 2022

Bulgaristan’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Taner Ay’ın ailesi, Ay’ın ölümünün kaza sonucu olmadığını öne sürdü. Ailenin açıklamasında “Taner Ay kaza süsü verilerek şehit edilmiştir” denildi.

Almanya tarafından suç örgütü olarak nitelendirilen, “Almanyalı Osmanlılar” isimli çeteyle bağlantılı olduğu öne sürülen ve Sedat Peker’in ifşalarında da adı geçen Taner Ay’ın ölümüne ilişkin iddialarda bulunan Ay ailesi, Ay’ın ölümünün kaza sonucu olmadığını öne sürdü. Aile, tarafından yapılan açıklamada, “Önce itibar suikastlığı sonra ekonomi suikastlığı sonra da Taner Ay kaza süsü verilerek şehit edilmiştir” denildi.

Kırşehir Haber Vakti isimli yerel siteye konuşan Ay ailesi olayın kaza değil suikast olduğu iddiasında bulundu.

Açıklamada, “Ay ailesi başından beri devletini, milletini seven, doğduğu ülkeyi unutmayan, Türkiye ve Almanya’ya hizmet eden, vergi ödeyen katma değer sağlayan iş adamı olarak hayatını devam ettirmekte iken, bu bazı Alman ve Türk illegal örgütlerini çok rahatsız etmiştir. Sergiledikleri insani tutum yüzünden medya tarafından sürekli bir karalama kampanyası başlatılmış ve aile hedef tahtasına oturtulmuştur. Önce itibar suikastlığı sonra ekonomi suikastlığı sonra da Taner Ay kaza süsü verilerek şehid edilmiştir” denildi.

“Cumhurbaşkanını ve hükümeti hedef alıyorlar”

“Bunu kimlerin yaptığı Yüce Türk Milleti de, Değerli Alman kamuoyu da bilmektedir” ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti:

  • “Çetin Ay, bu suikastın yakın zamanda çözüleceğine inanmak istemektedir. Çünkü “Osmania Germania”yu asıl kuranlarla ilgili medyada hiçbir haber yer almadığı gibi kendileri suçlarını kabul etmeleri bir yana “Ay ailesi bizi biz de onları tanımayız” içerikli bir açıklama dahi yapmamışlardır. Hem yandaş hem de havuz medyası adeta bu olaydan mutluluk duyan bir tavır sergilemektedir. Havuz medyası Taner Ay’ı karalarken, iftira atarken Cumhurbaşkanını ve Hükümeti hedef almakta ve acımasızca ve araştırmadan Taner Ay’a saldırmaktadır. Ay’ın Instagram fotoğrafları üzerinden çirkin ve ispatsız iddialar ve iftiralar atarak adeta senaryo yazmaktadırlar. Tek amaçlari, suçsuz ve günahsız olduğunu bildikleri halde, sırf sosyal medya sayfaları aradıkları profile uyduğu için işlerine geldiği şekilde hükümeti karalama kampanyası yürütmektedir.”

Taner Ay’ın ölümü ve diğer iddialar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları bulunan Taner Ay’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan, Özel Harekât Dairesi’nden, Yargı Yılı açılış töreninden paylaştığı fotoğraflar basında yer almıştı.

Sedat Peker de yayımladığı videolardan birinde AKP MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Metin Külünk’ün Osmanen Germania’ya para yolladığını söylemişti. Taner Ay, Bulgaristan’da Aralık 2020’de trafik kazası sonucu yaşamını yitirmişti.

Taner Ay’ın ölümünün ardından, Kırşehirli olan Ay ailesi ise bir açıklama yaparak, Taner Ay’ın “Almanyalı Osmanlılar” yöneticisi olmadığını ve bu iddiada bulunanlar hakkında hukuki işlem başlatıldığı duyurmuştu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER