A3 Haber

Meteoroloji’den 49 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı

Meteoroloji’den 49 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı

Meteoroloji’den 49 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı
Ocak 22
10:07 2022

Türkiye’de kar ve sağanak etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 49 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen yoğun yağışlar nedeniyle 49 kente sarı ve turuncu uyarıda bulurken valilikler de teyakkuza geçti. Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının aralıklarla süreceği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 33 ile sarı, 16 ile turuncu kodlarla yeni uyarılarda bulundu. MGM’den yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-100 km/sa) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

33 il için sarı, 16 il için turuncu uyarı 

Sarı kodlu uyarı verilen iller: Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Busa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Yalova, Kilis ve Osmaniye

Turuncu kodlu uyarı verilen iller: Amasya, Ankara, Antalya, Bolu, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Konya, Samsun, Sinop, Zonguldak, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER