A3 Haber

Ünlü komedyen Louie Anderson, kansere yenik düştü

Ünlü komedyen Louie Anderson, kansere yenik düştü

Ünlü komedyen Louie Anderson, kansere yenik düştü
Ocak 22
10:24 2022

Emmy Ödüllü komedyen ve yarışma programı sunucusu Louie Anderson, 68 yaşında yaşamını yitirdi. Çocukluğunu anlattığı çizgi film serisiyle Türkiye’de de tanınan Louie Anderson, kanser tedavisi görüyordu.

“Afacan Louie” çizgi filmiyle tanınan ABD’li komedyen ve programcı Louie Anderson, uzun süre kanserle mücadele ettikten sonra 68 yaşında yaşamını yitirdi.

Komedyenin temsilcisi Deadline’a yaptığı açıklamada Anderson’ın Las Vegas’ta lenfoma tedavisi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Anderson birçok ödül kazanmıştı

Anderson, kariyeri boyunca üç Primetime Emmy’ye aday gösterildi ve 2016’da Christine Baskets rolüyle “En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü”nü kazandı. ABD’li komedyen, Türkiye’de de oldukça popüler olan çizgi dizisi “Afacan Louie” iki Daytime Emmy Ödülü kazandı.

Anderson, 1981’de Orta Batı Komedi Yarışması ile komediye adım atmadan önce Minnesota’da zor durumdaki çocuklara rehberlik görevlisi olarak yardım ediyordu.

Eddie Murphy’nin 1988 tarihli hit filmi “Coming to America”daki rolüyle daha geniş kitlelere ulaşan Anderson, 1999-2002 arasında ABD’nin en çok izlenen oyun şovlarından “Family Feud”u sunmuştu.

Anderson’ın hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından, arkasından birçok kişi veda mesajı yayımladı.

Dünyanın en tanınan komedyenlerinden Bill Burr yaptığı Twitter paylaşımında, “Louie Anderson’ın ‘stand up’ı ne kadar basitmiş gibi gösterdiğini hep sevdim. Tek bir ifade değişimi yaparak veya bakış atarak salondan alkış alabilirdi. Gerçek bir usta. Tüm kahkahalar ve çok iyi bir insan olduğun için teşekkürler. Sen en iyilerdendin. Huzur içinde uyu” yazdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER