A3 Haber

Gazeteci Sedef Kabaş’ı tutuklayan hakim, Osman Kavala’nın da tutuklama kararını vermiş!

Gazeteci Sedef Kabaş’ı tutuklayan hakim, Osman Kavala’nın da tutuklama kararını vermiş!

Gazeteci Sedef Kabaş’ı tutuklayan hakim, Osman Kavala’nın da tutuklama kararını vermiş!
Ocak 23
17:29 2022

Gazeteci Sedef Kabaş’ı “cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklayan İstanbul 10’uncu Sulh Ceza Hakimi Furkan Bilgehan Ertem. Ertem’in Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) belirlediği dört yıllık kıdem şartını taşımadığı ve iş insanı Osman Kavala’yı “casusluk”tan tutuklayan hakim olduğu ortaya çıktı.

Sedef Kabaş hakkında tutuklama kararını veren Furkan Bilgehan Ertem’in aynı zamanda 9 Mart 2020 tarihinde iş insanı, Osman Kavala hakkında ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi ve askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçlamasıyla tutuklama kararı veren hakim olduğu ortaya çıktı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Kavala hakkında 18 Şubat 2020 tarihinde Gezi davasında tüm suçlardan beraat kararı vermişti. Cezaevinden tahliye edilen Kavala, ring aracının içerisindeyken gözaltına alınmış ve 15 Temmuz darbe girişimi suçlamasıyla yeniden tutuklanmıştı. Bu kararın ardından Kavala, savcılık tarafından bu kez casusluk iddiasıyla tutuklamaya sevk edilmişti. Hakim Ertem’in casusluktan verdiği tutuklama kararıyla Kavala, üçüncü kez tutuklanmış oldu. Bu tutuklama kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kavala hakkında iddianame düzenledi. Kavala, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde halen tutuklu olarak yargılanıyor.

Ne olmuştu?

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE 1’de katıldığı programda, “Çok meşhur bir kelam vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Fakat görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam karşıtı bir kelam vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği vakit o kral olmaz. O saray ahır olur” demişti.

Bu sözlerinin ardından 22 Aralık gecesi İstanbul’da yaşadığı evden polislerce gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, 23 Aralık’ta Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Tutuklama gerekçesi olarak hakimlik, “Kuvvetli kabahat kuşkusu, kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksek olması, bu nedenle isimli denetim kararlarının yetersiz kalacağı, bu doğrultuda tutuklama önleminin ölçülü olacağı” dedi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER