A3 Haber

İstanbul’da kar etkisi: Motosiklet ve scooter kullanımı yasaklandı

İstanbul’da kar etkisi: Motosiklet ve scooter kullanımı yasaklandı

İstanbul’da kar etkisi: Motosiklet ve scooter kullanımı yasaklandı
Ocak 23
22:36 2022

İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooter kullanılmayacağını açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından kar yağışı ile ilgili paylaşım yaptı. Vali Yerlikaya paylaşımında “Meteorolojik verilere göre İstanbul’da kar yağışı 3 gün boyunca etkisini sürdürecek. Fırtına, don ve buzlanmalara karşı dikkatli olalım. Hava durumunu anlık takip eden Meteoroloji Bölge Müdürümüz Ayşe Gemici ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Motosikler ve elektrikli scooter yasağı

Vali Yerlikaya, Twitter’dan yaptığı yeni paylaşımda kent için alınan motosiklet ve elektrikli scooter kararını duyurdu. Yerlikaya, şunları belirtti: “İstanbul’daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır.”

Kar yağışı ülke genelinde etkisini sürdürürken, zorlu iklim şartlarında çalışmaya devam eden motokuryeler adına ‘Karda siparişi durdurun’ kampanyası başlatılmıştı.

CHP’li Kaftancıoğlu’ndan destek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da çağrılara destek vererek, “Sevgili İstanbullular, öncelikle hava muhalefetinin yoğun olduğu anlarda sizleri sipariş vermemeye davet ediyorum” demişti.

Motokuryelere de seslenen Kaftancıoğlu, “Kurye kardeşim uygun olmayan koşullarda çalışmanız için zorlanırsanız eğer bize ulaşın, hukuk komisyonumuz yanınızda olacaktır” mesajını vermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER