A3 Haber

İstanbul kara teslim: İşte alınan önlemler ve gelişmeler…

İstanbul kara teslim: İşte alınan önlemler ve gelişmeler…

İstanbul kara teslim: İşte alınan önlemler ve gelişmeler…
Ocak 25
09:40 2022

Yurdun büyük bir bölümünde etkisini gösteren kar yağışı, bugün İstanbul’u esir aldı. Kar yağışının özellikle dün akşam saatlerinde etkisini artırdığı İstanbul’da bazı önlemler alındı.

Ana yollar kapandı, trafik kilitlendi, otobüs seferleri iptal edildi. Sürücüler tipide mahsur kaldı. Kimileri evine gitmek için karda kilometrelerce yürüdü. Trakya ve İzmit istikametinden gelen araçlar geri çevrildi. İstanbul Havalimanında uçuşlar yapılamadı. Otogarlardan otobüs çıkışları yasaklandı. Yüzlerce araç birbirine girdi.

Kar yağışı yurdun büyük bir bölümünde etkili olmaya devam ederken İstanbul’da bazı önlemler alındı.

Dakika dakika gelişmeler:

Saat 14.00 – İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi olumsuz hava koşulları nedeniyle sınavları erteledi.

İstanbul Valisi duyurdu: İşte yeni kar tedbirleri…

Saat 13.40 – İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz kış şartları nedeniyle aldıkları yeni tedbirleri açıkladı. Yerlikaya, sağlık ve ulaşım hariç kamu çalışanlarının yarın da idari izinde olduğunu duyurdu.

Saat 12.45 – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul’daki karla mücadele çalışmalarına dair açıklama yaptı. Bakan Karaismailoğlu, “FSM ve 15 Temmuz’dan geçişlere saat 13.00’ten itibaren izin vereceğiz” dedi.

THY gece yarısına kadar uçuşlarını durdurdu

Saat 11.09 – Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul Havalimanı’nda tüm uçuşların bugün 00.00’a kadar durduruldu.

Yahya Üstün sosyal medya paylaşımında, “İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00’a kadar durdurulmuştur” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu saat verip uyardı

Saat 09.44 – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM’da yaptığı açıklamada, “Bu kar yağışı dün olduğu gibi, bugün de akşam itibarıyla, beklenen 18:00’den sonra yine yoğun biçimde devam etme ihtimali yüksek” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, kentte su kesintisi olmayacağını da söyledi.

İmamoğlu özetle şunları söyledi:

  • Bir tartışma konusu var. İşte İBB veya diğer kamu kurum kuruluşları ile ilgili bir takım hususlar öne çıkartılıyor. Bizim burada ilk günden itibaren yapmaya çalıştığımız şey; senkronizasyonu sağlamak, ortak bir biçimde, birbirinin açığına bakan değil; birbirimizin işine katkı sunan bir anlayışla İstanbullunun bu zor koşullarda hayatını kolaylaştırma çabası. Biz işte ‘İBB olarak TEM, Mahmutbey bize ait değil, Basın Ekspres bize ait değil’ demeden katkı sunmaya, Karayolları gibi diğer kamu kuruluşlarının bize sunduğu katkılarla sıkıntıyı en aza indirme çabası sürdürüyoruz. Tabii ki yoğunlaşan hatlar olmuştur. D100, oldukça yoğun bir bölge. Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü istikametinde uzun saatler uğraş verdiğimizi belirtmek isterim. Bu hatta bütün akışı sağladık.
  • İstanbul’un bir sorumluluk haritası vardır. Hangi kuruma kuruluşa ya da şirkete aittir bunlar yazılı; belli. Ama bu tür afet ortamlarında konunun bu olmadığı; bu konu üzerinde birilerine ya da kurum, kuruluşlara dönük ok fırlatmayı ya da onları yaralamayı isteyen birtakım söylemleri ve anlayışları elbette görmüyoruz; duymuyoruz bile.

“D-100’e park edilen araçları kaldırın”

Saat 09.10 – İstanbul Valisi Yerlikaya, “Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için, otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım” mesajını paylaştı.

Duruşmalar ertelendi

Saat 08.20 – HSK, İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılması yönünde karar aldı. Yargısal iş ve işlemler, nöbetçi hakim ve mahkemeler eliyle yapılacak.

Saat 07.00 – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da kar yağışının bugün de aralıklarla devam edeceğini duyurdu ve turuncu uyarıda bulundu.

Özel araçların trafiğe çıkması yasaklandı

Saat 06.10 – İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir” mesajını paylaştı.

Saat 05.30 – İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin ise otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildiğini duyurdu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER