A3 Haber

Türk-İş Başkanı Atalay: Kamu işçisine ilave zam talebi Erdoğan’da

Türk-İş Başkanı Atalay: Kamu işçisine ilave zam talebi Erdoğan’da

Türk-İş Başkanı Atalay: Kamu işçisine ilave zam talebi Erdoğan’da
Ocak 26
13:18 2022

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, memur ve memur emeklisine verilen yüzde 2,5’lik ilave zamdan kamu işçilerinin de yaralanması gerektiğini, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Atalay, söz konusu talebi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerine ilettiklerini kaydetti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, günlerdir zorlu koşullarda karla mücadele eden Bolu Dağı Tüneli Bakım İşletme Şefliği’ne bağlı Karayolları işçilerini ziyaret etti.

Atalay, Karayolları işçilerinin sorunlarına değinerek, “Burada 3 gündür evine gitmeyen, uyumayan arkadaşlarımız var. Burada en azından arkadaşlarımıza moral verelim, hal hatır soralım, sıkıntıları var mı dinleyelim, çözebildiklerimizi çözelim, çözemezsek sırtlarını sıvazlayarak ‘bu ülkenin size ihtiyacı var’ diyelim. Özellikle kış aylarında Karayolları işçilerimiz, enerji işçilerimiz yoğun gayret sarf ediyorlar. Bu seneki kar, trafiğin ötesinde insanlığın sağlığını ilgilendirecek şekilde yoğun oldu. 10 saat yolda kalanlar oldu. Ben özellikle Kızılay’ından AFAD’ına, gazetecisinden işçisine kadar teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi. Burada çalışan insanların sorunları var. Biz dün akşam Çalışma Bakanı ile beraberdik. Geçen hafta da Sayın Cumhurbaşkanı’mıza gittik. Karayolları ve enerji işçilerinin sıkıntıları var. Burada bir bizim kadrolu işçilerimiz, bir de müteahhidin çalıştırdığı işçiler var. İkisi de aynı işi yapıyor. Aynı çatı altında 2-3 tane işçi çeşidi olmaz. Dün Karayolları Genel Müdürü’müzle görüştük. Onların meselelerini takip ediyor” diye konuştu.

Atalay, devlet işçilerine de memurlara yapıldığı gibi ilave zam yapılacağını belirterek, “Memur emeklileri ve memurlara 2,5 puan ilave zam yapıldı. Aynısını bize de verecekler. Bu akşam ya da yarın Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili açıklama yapar. Ama bu yeterli değil. Aynısını Bağ-Kur ve işçi emeklisine de vermesi gerekiyor. Sanırım onunla ilgili de bir çalışma yapılıyor. Kamuoyunu bilgilendirirler diye düşünüyorum” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER