A3 Haber

Eski BJK yöneticisi Av. Şafak Mahmutyazıcıoğlu silahlı saldırıda yaşamını yitirdi: Çakıcı’nın avukatıydı

Eski BJK yöneticisi Av. Şafak Mahmutyazıcıoğlu silahlı saldırıda yaşamını yitirdi: Çakıcı’nın avukatıydı

Eski BJK yöneticisi Av. Şafak Mahmutyazıcıoğlu silahlı saldırıda yaşamını yitirdi: Çakıcı’nın avukatıydı
Ocak 27
07:42 2022

BEŞİKTAŞ eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi Av. Şafak Mahmutyazıcıoğlu gece saatlerinde Bakırköy’deki kendine ait balık restoranında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olay Bakırköy, Yeşilköy Mahallesinde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Cümbüş Sokakta bir balık restoranında bulunan Beşiktaş eski yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sonrası kanlar içine kalan Mahmutyazıcıoğlu ağır yaralanırken, yanında bulunan şoförü ise yaralandı. Olay sonrası saldırıyı düzenleyenler kaçarken durum polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Mahmutyazıcıoğlu ile şoförüne ilk müdahaleyi yaparak yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı. Hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Mahmutyazıcıoğlu’nun 34 BJK 606 plakalı aracının ise restoran önünde park halinde olduğu görüldü.

Saldırı sonrası yaşananlar bir vatandaşın çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntüler de sağlık ekiplerinin müdahale ettiği görülüyor. Hayatını kaybeden Mahmutyazıcıoğlu sunucu Ece Erken ile evliydi.

Alaattin Çakıcı ile yakınlığı

Mahmutyazıcıoğlu aynı zamanda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın da avukatlığını yapıyordu.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun Nisan 2020’de infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı ile samimiyeti paylaştığı fotoğraflara da yansımıştı. Mahmutyazıcıoğlu, Çakıcı’nın tahliyesinin ardından yaptığı paylaşımda, “Meslek hayatımdaki ilk müvekkilim, amcam Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıktıktan sonra covid nedeniyle geciken ziyaretimi teknesinde yaptım. Bundan sonra sağlık ve huzur senden eksik olmasın” diye yazmıştı.

Twitter hesabını etkin kullanan ve yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Mahmutyazıcıoğlu’nun Nisan 2020’de infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı ile samimiyeti paylaştığı fotoğraflara da yansımıştı.

Perde arkasına dair iddialar

T24’ün emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Mahmutyazıcıoğlu, iki grup arasındaki anlaşmazlığı çözmek amacıyla sık sık gittiği Yeşilköy’deki balık lokantasında buluşma ayarladı.

Avukat Mahmutyazıcıoğlu’nun arabuluculuğunda bir araya gelen iki taraf arasında bir dosya üzerindeki anlaşmazlık önce çözüme kavuşturuldu. Olayın yaşandığı saatlerde yemeğin bitimine doğru taraflardan birisi anlaşmayı bozduğunu belirten sert üsluplu çıkış yapınca masada tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, masada silahlar konuşmaya başladı. Bu arada Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförünün yeğeni de taraflardan birisinin kullandığı silahla bacağında yaralanınca Mahmutyazıcıoğlu bir kez daha devreye girdi.

Mahmutyazıcıoğlu, bacağından vurulan yaralıyı kurtarmak isterken bu kez kendisi ateş altında kaldı. Avukat Mahmutyazıcıoğlu’na dört kurşun isabet etti. Kurşunlardan üçü bacağına isabet ederken, birisi ise kasıktan geçen aort damarını parçaladı.

Damarın parçalanması sebebiyle aşırı kan kaybeden Mahmutoğlu, olay yerinde yaşamını yitirdi. Mahmutoğlu, kan kaybından yaşamını yitirmiş olarak hastaneye ulaştırıldı. Çatışmanın ardından olay yerini terk eden silahlı grubu yakalama çalışmaları devam ederken, soruşturma, Asayiş Şubesi’nden alınarak Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne devredildi.

Ev satışı iddiası

Basında yer alan diğer iddialara göre de olayın bir ev satışı yüzünden yaşanan anlaşmazlık sonucu gerçekleştiği belirtiliyor.

İddiaya göre, Mahmutyazıcıoğlu restoranda otururken, içerideki iki kişi saat 00.30 sıralarında Mahmutyazıcıoğlu’nu masasına çağırdı. Bunun üzerine Mahmutyazıcıoğlu, kimliği belirtilmeyen 2 kişinin masasına gitti. İddiaya göre, şüphelilerden biri silah çekerek Mahmutyazıcıoğlu’nun bacağına ateş etti.

Ardından silahını doğrultarak bir el daha ateş etti. Mahmutyazıcıoğlu, saldırganlardan kurtulmak için dışarıya çıkmaya çalıştı. Ancak şüpheliler ateş etmeye devam etti. Olay yerinde 7 el ateş edilirken, Mahmutyazıcıoğlu’nun bacaklarına 4 kurşun isabet etti. Saldırganlar ayrıca, yaralı Mahmutyazıcıoğlu’na yardım etmek isteyen şoförüne de ateş ederek yaraladı.

Olayın ardından hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu hayatını kaybetti. Mahmutyazıcıoğlu’nun kasığına isabet eden kurşunlardan birinin atardamara denk geldiği ve kan kaybından can verdiği öğrenildi.

Cem Küçük’ün iddiaları

TGRT Haber’de Cem Küçük ise, olayla ilgili şunları söyledi:

  • “Saat 00:25 sularında Şafak Mahmutyazıcıoğlu restorandan çıkacakken yanına 2 kişi geliyor. Mahmutyazıcıoğlu bu kişileri tanıdığını söylüyor. 4-5 dakika konuştuktan sonra yanlarına bir kişi daha geliyor ve Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförünün ayağına ateş ediyor. Daha sonra Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun bel altına 7 kurşun atılmış. Bel üstünde veya kafasında bir şey yok. Kan kaybı yaşadığı için ve kurşunlardan biri damarı yırttığı için hayatını kaybetmiş.”

İsmail Saymaz: 65 bin TL’lik alacak tartışmasında öldürülmüş

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’nda silahlı saldırıda öldürülen Alaattin Çakıcı’nın da avukatlığını yapan Şafak Mahmutyazıcıoğlu hakkında bir yazı kaleme aldı.

Saymaz, Mahmutyazıcıoğlu’nun bir emlak satışında yaşanan anlaşmazlık sonucu 65 bin TL’lik bir alacak nedeniyle öldürüldüğünü yazdı.

Mahmutyazıcıoğlu’nu ‘Drej Ali’ lakaplı Ali Yasak’ın yeğeni olarak kendisini tanıtan Kadir Yasak ve beraberindeki kişinin öldürdüğünü belirten Saymaz, “65 bin TL’lik alacak cinayeti” başlıklı yazısında yaşananları şöyle aktardı:

  • “Birkaç gün sonra ‘Drej Ali’ lakaplı Ali Yasak’ın yeğeni olarak kendisini tanıtan Kadir Yasak, Suphi M.’yi görüşmeye davet etti. Suphi M. de beraberinde avukatı Mahmutyazıcıoğlu ile gitti. İki grup 65 bin TL’de anlaştı. Ancak Mahmutyazıcıoğlu, Suphi M.’ye “Seni ararlarsa ‘Parayı Şafak’a verdim, ondan alın” demesini tembihledi. Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’nda yan masada bekleyen iki genç işte bu anlaşmazlık için gelmişti. Mahmutyazıcıoğlu, arkadaşlarının yanından kalkarak, saldırganların masasına oturdu. Birkaç dakika sonra tartışma çıktı. Saldırganlardan biri, “Ne oluyor?” diye ayağa kalkan Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat B.’yi ayağından vurdu. Sonra da Mahmutyazıoğlu’na yedi el sıktılar. Mahmutyazıcıoğlu, hastanede öldü.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER