A3 Haber

“Drej Ali”, Mahmutyazıcıoğlu cinayeti sonrası konuştu: Polisin aradığı Ali Yasak ben değilim

“Drej Ali”, Mahmutyazıcıoğlu cinayeti sonrası konuştu: Polisin aradığı Ali Yasak ben değilim

“Drej Ali”, Mahmutyazıcıoğlu cinayeti sonrası konuştu: Polisin aradığı Ali Yasak ben değilim
Ocak 28
11:39 2022

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesi olayında hakkında arama kararı çıkarıldığı iddia edilen Drej Ali lakaplı Ali Yasak, aranan kişinin kendisi olmadığını, aynı isimli yeğeninin arandığını söyledi.

Eski Beşiktaş yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun Bakırköy Balıkçılar Çarşısı’nda öldürülmesinin ardından polis tarafından iki yeğeni aranan “Drej Ali” lakaplı Ali Yasak, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu.

Ali Yasak, Öztürk’ e şunları söyledi:

“Yeğenlerimle irtibatım yok”

  • “Avukat Şafak Bey’i öldürdüğü gerekçesiyle iki yeğenimin arandığı doğrudur. Kardeşim Mehmet Yasak’ın oğulları. Ancak ben Mehmet Yasak’la 20 yıldır konuşmuyorum. Aynı şekilde yeğenlerimi de son olarak 4 yıl önce annemin cenazesinde gördüm. Onlarla da hiçbir irtibatım yok.
  • Çocuklarımı evlendirdiğimde de kardeşimi de, yeğenlerimi de davet etmedim. Aynı şekilde o da kendi çocuklarını evlendirdiğinde beni ve çocuklarımı davet etmedi. Yani hiçbir ilgimiz, alakamız yok. Yeğenimin adının Ali olması nedeniyle, sanki olayı yapan benmişim gibi basında yer alıyorum.

“Polise teslim olsunlar”

  • Ben aranan birisi değilim. Şu anda da işyerimdeyim. Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli. Şu anda da işyerimdeyim. Aranan yeğenlerimin de babası tarafından bulunup teslim olmalarını istediğini öğrendim. Doğrusu da polise gidip teslim olmalarıdır. Avukat Şafak Beyi de tanımazdım.”

İsmail Saymaz iddia etmişti

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’nda silahlı saldırıda öldürülen Alaattin Çakıcı’nın da avukatlığını yapan Şafak Mahmutyazıcıoğlu hakkında bir yazı kaleme aldı.

Mahmutyazıcıoğlu’nu “Drej Ali”lakaplı Ali Yasak’ın yeğeni olarak kendisini tanıtan Kadir Yasak ve beraberindeki kişinin öldürdüğünü belirten Saymaz, “65 bin TL’lik alacak cinayeti” başlıklı yazısında yaşananları şöyle aktardı:

  • “Birkaç gün sonra ‘Drej Ali’ lakaplı Ali Yasak’ın yeğeni olarak kendisini tanıtan Kadir Yasak, Suphi M.’yi görüşmeye davet etti. Suphi M. de beraberinde avukatı Mahmutyazıcıoğlu ile gitti. İki grup 65 bin TL’de anlaştı. Ancak Mahmutyazıcıoğlu, Suphi M.’ye “Seni ararlarsa ‘Parayı Şafak’a verdim, ondan alın” demesini tembihledi. Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’nda yan masada bekleyen iki genç işte bu anlaşmazlık için gelmişti. Mahmutyazıcıoğlu, arkadaşlarının yanından kalkarak, saldırganların masasına oturdu. Birkaç dakika sonra tartışma çıktı. Saldırganlardan biri, “Ne oluyor?” diye ayağa kalkan Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat B.’yi ayağından vurdu. Sonra da Mahmutyazıoğlu’na yedi el sıktılar. Mahmutyazıcıoğlu, hastanede öldü.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER