A3 Haber

Cumhuriyet gazetesinde istifa furyası devam ediyor: İki gazeteci daha istifa etti

Cumhuriyet gazetesinde istifa furyası devam ediyor: İki gazeteci daha istifa etti

Cumhuriyet gazetesinde istifa furyası devam ediyor: İki gazeteci daha istifa etti
Ocak 29
12:04 2022

Cumhuriyet gazetesinde Aykut Küçükkaya’nın görevden alınmasıyla birlikte başlayan istifa krizi devam ediyor. Dün de 2 muhabir daha gazeteye veda ettiğini duyurdu.

Aralık 2021’de Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın görevden alınmasıyla birlikte peş peşe istifaların yaşandığı gazeteye dün de iki isim daha veda etti.

Son olarak gazete muhabirleri İlayda Kaya ve Leyla Kılıç, gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Leyla Kılıç, ”Okul olarak gördüğüm Cumhuriyet’ten bugün itibarıyla ayrıldım. Bana kattığı değerlerle, dostlarla zenginleştim. Bende izi olan herkese, en çok da okurumuza teşekkür ederim. Hoşça kal Cumhuriyet” ifadeleri ile gazeteden ayrıldığını duyurdu.

İlayda Kaya ise kişisel hesabından ”2017 yılında büyük bir heyecanla girdiğim Cumhuriyet Gazetesi’nden bugün itibarıyla ayrıldım. Üzerimde emeği olan ve yanımda duran herkese çok teşekkür ederim. Hoşça kal Cumhuriyet” açıklamasında bulundu.

Gazeteci Alican Uludağ da iki muhabirin daha istifa etmesiyle birlikte Cumhuriyet gazetesinden ayrılanların sayısının 30’u aştığını belirterek, “Bugün, iki genç muhabir daha Cumhuriyet’ten ayrılmak zorunda kaldı. Çok üzücü. Gidenlerin sayısı 30’u aştı. Cumhuriyet’teki mevcut yönetim anlayışı, içeride çalışacak ortam bırakmadı. Koltuk uğruna, “küçük olsun benim olsuncu” anlayış, gazeteyi okunmaz hale getirdi. Yazık” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER