A3 Haber

DEÜ, cerrahi işlem uygulanacak hastalar için PCR testi uygulamasını kaldırdı

DEÜ, cerrahi işlem uygulanacak hastalar için PCR testi uygulamasını kaldırdı

DEÜ, cerrahi işlem uygulanacak hastalar için PCR testi uygulamasını kaldırdı
Ocak 29
15:48 2022

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık personeline tarama amaçlı PCR testi uygulaması kaldırıldı. Cerrahi işlem gerektiren hastalara da test yapılmayacağı belirtildi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yönetimi, sağlık personeline semptom olmaksızın tarama amaçlı PCR testi yapılmayacağını, Covid açısından asemptomatik olan ve yatışı cerrahi işlem gerektiren hastalarda da PCR uygulanmayacağını duyurdu. Kararların, Covid-19’a yakalanan personelin çalışmasına, hasta odalarında da pozitif ile negatif kişilerin yan yana kalmasına neden olabileceğini söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, “Sadece sağlık emekçileri değil kronik hastalar da riske atılıyor” dedi.

Personel birim sorumlularına bildirilen kararlarda; “Sağlık personeli ve diğer çalışanların semptom olmaksızın tarama amaçlı PCR testi yapılmamasına” ve “Poliklinik ve acil servislerde covid açısından asemptomatik olan ve diğer sebeplerle yatışı cerrahi işlem gerektiren hastalarda PCR testi çalışılmamasına” maddeleri yer aldı.

“Ölen ölecek, kalan sağlar bizimle kalacak”

Batmaz, Türkiye’de günlük 80 binin üzerinde vaka açıklandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu süreçte Dokuz Eylül Hastanesi’nin aldığı kararlar maalesef bizlere çözümsüzlüğün ne kadar derinleştiğini göstermiş oldu. Sağlık emekçilerine PCR testinin yapılmayacağı, hastalara da operasyon öncesi ya da yatış öncesi test uygulanmayacağı duyuruldu. Kararlarda pozitifmiş gibi değerlendirilmesi gerektiğinin altı çizilmiş. Bu uygulama aslında bize pandemi sürecine yaklaşımı, yönetimin ne kadar çözümsüz ve yanlış olduğunu gösteriyor. Durum artık bizim kabul edemeyeceğimiz seviyeye gelmişken herkesi pozitif gibi görmek aslında şu demek oluyor. ‘Herkes pozitif olacak ve doğal bağışıklama ile bir şekilde ölen ölecek, kalan sağlar bizimle kalacak’ Sağlık emekçilerine bunu dayatan zihniyeti kabul etmiyoruz. Halk sağlığı sorunu haline gelinen ve işin içinden çıkılmaz bir halmiş gibi gösterilen bu yönetimi kabul etmiyoruz.

“Bu kararlar akıl ve bilim dışıdır”

Hastane yönetiminin kararlarının olumsuz sonuçlar doğuracağını dile getiren Batmaz şöyle konuştu:

Hastanede sadece sağlık emekçileri değil, kronik rahatsızlığı nedeniyle yatan hastalar da riske atılıyor. Pandeminin seyrini değiştirecek bir hal alacak bu kararlar akıl ve bilim dışıdır. PCR testinin artırılması ve tarama testlerinin sağlık emekçilerine sık sık yapılması gerektiği talebini vurguladığımız böyle bir dönemde personel eksikliği ile atamalardaki eksikliklerle sağlık sisteminin tıkanmışlığı gözler önüne serilmiştir. Artık bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Biz sağlık emekçileri olarak yaşadığımız bu yoğun süreçte bir de ailelerimizin sağlığını ve halk sağlığını gözeteceğiz. Ve bu kararı doğru ve bilimsel bulmuyoruz. Derhal bu karardan geri dönülmelidir. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER