A3 Haber

Cizre Emniyet Müdürü, kayyıma ait zırhlı araç cinayetini savundu: Olayı abartmayın

Cizre Emniyet Müdürü, kayyıma ait zırhlı araç cinayetini savundu: Olayı abartmayın

Cizre Emniyet Müdürü, kayyıma ait zırhlı araç cinayetini savundu: Olayı abartmayın
Ocak 30
09:48 2022

Cizre’de Ranger tipi zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Abdulgaffar Dayan’ın amcası Mehmet Sait Dayan, İlçe Emniyet Müdürünün kendilerine “Bu emniyetin aracı olduğu için başka taraflara çekiyorsunuz” dediğini aktardı.

Cizre Emniyet Müdürü, Ranger tipi zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan’ın ailesine “olayı abartmayın” dedi.

24 Ocak günü zırhlı aracın çarptığı üniversite hazırlık öğrencisi Dayan, kaldırıldığı hastanede iki gün sonra yaşamını yitirdi.

Cizre Belediyesi, olayla ilgili dört gün sonra resmi twitter hesabından açıklama yaptı ve aracın kayyımın koruma polislerine ait olduğunu belirtti.

Dayan’ın amcası Mehmet Sait Dayan, MA’dan Zeynep Durgut’a konuştu.

“Araç çok hızlı çarpmış”

Aracın çok hızlı olduğunu belirten Amca Dayan, şöyle konuştu:

  • “Hastanede kalbi zaten durmuştu. Daha sonra yapılan müdahaleyle kalbi tekrar çalıştırılmıştı. Ama doktorlar kalbinin çok yavaş attığını söyledi. Daha sonrada ameliyata aldılar. Ameliyat da iyi geçmedi. Çünkü iç kanama geçirdi.
  • Doktorlar kanamasının durmadığını söyledi. Ameliyattan sonra yoğun bakıma aldılar. Durumu çok ağır olduğu için başka bir kente sevkinin yapılmasının riskli olacağını söylediler. Cihaza bağlı yaşıyordu. Zaten iki gün yoğun bakımda kaldı ve sonrada vefat etti.”

“Başka tarafa çekiyorsunuz”

Cizre İlçe Emniyet Müdürü’nün hastaneye ziyarete geldiğini ifade eden Dayan, müdürün “olayı abartmayın” dediğini söyledi ve ekledi:

  • “Emniyet Müdürü hastaneye ziyarete geldi. Müdüre, ‘Zırhlı araçlarınız çocukların ve yaşlıların olduğu sokaklarda sürat yapıyor. Sokaklarda bu kadar sürat yapmasınlar’ dedik. Bize, ‘Süratli gelmedi.
  • “Onun önünden gelen araçla aynı süratte geliyordu’ dedi. Tekrar aracın hızlı geldiğini belirttik. Emniyet Müdürü bize, ‘Aynı olay geçenlerde Nusaybin Caddesi üzerinde de oldu. Motorun çarptığı bir vatandaş öldü ama kimse sesini etmedi. Ama bu emniyetin aracı olduğu için siz başka taraflara çekiyorsunuz’ dedi.

“Yerde sürüklenmiş”

  • “Aldığımız bilgilere göre, yeğenim 28 metre sürüklenmiş. Bir insan 28 metre sürüklense zaten ölür. Düşünün bir insan 10 katlı bir binadan yere düşerse ne olur, ölür. Aynı şey olmuş. 40 dakika yerde kalmış ve ambulansı beklemişler. Ambulans 40 dakika sonra gelebilmiş. Yağmur yağıyordu her yer su ve çamurdu.
  • “O suyun içinde kalmış. Bizim bölgemizde bu tarz kazalar çok oluyor. Bunun önüne geçilmesi ve bunun önlemi bir an önce alınmalıdır. Sokakta ve çarşıda bir olay yaşanmadığı sürece zırhlı araçlar oralarda bulunmamalıdır. Bir sigara bile almaya giderlerken zırhlı araçla gidiyorlar. Bunun olmaması gerekir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER