A3 Haber

HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesinde “üçüncü ittifak” vurgusu: Türkiye iki seçeneğe mahkum değil

HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesinde “üçüncü ittifak” vurgusu: Türkiye iki seçeneğe mahkum değil

HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesinde “üçüncü ittifak” vurgusu: Türkiye iki seçeneğe mahkum değil
Ocak 30
19:38 2022

HDP tarafından, 29 Ocak’ta yapılan Parti Meclisi toplantısının sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirgede, üçüncü ittifaka ilişkin vurgu dikkat çekti. Bildirgede, “Türkiye halkları, iktidarı elde etmeye odaklanmış, milliyetçilik ve hamasette benzeşen iki seçeneğe mahkum değildir” denildi.

HDP Parti Meclisi’nin sonuç bildirgesinde, “ittifak çalışmaları”na ilişkin “Bugün, Türkiye halklarının tarihsel sorunları olan Kürt sorunu, demokratikleşme ve ekonomik adalet sorunlarına karşı farklı reçeteleri olmayan iki seçenekle karşı karşıyayız. HDP, bu iki seçeneğe karşı mücadele birliğini büyüterek 3’üncü yolu güçlendirmeye ve Türkiye halklarına gerçek bir seçenek sunmaya yönelik çalışmalarını büyüterek sürdürmektedir” denildi.

“Mücadele birliğini sağlayarak 3’üncü yolun genişletilmesinde ittifak çalışmaları tarihi önemdedir” denilen bildirgede şu ifadelere yer verildi:

“Ezilenlerin bir araya gelmesi, genişlemesi ve güçlenmesi Türkiye halkları ve gelecek kuşaklar için en önemli hamle olacaktır. Bizler de bu tarihsel sorumluluğun bilincinde olarak Türkiye siyasetindeki denklemlerde belirleyici konumumuzu ittifak, çalışmalarımızı esas alarak güçlendireceğiz. Bizler genişledikçe ve güçlendikçe bir suç ve günah ittifakı olan AKP-MHP iktidarı kaybedecek, siyasetsizliği esas alan farklı ittifaklar ise gerçek demokrasi tercihi ile karşı karşıya kalacaktır.”

“Öcalan yerine konuşmak kimseye fayda sağlamayacaktır”

HDP PM sonuç bildirgesinde Kürt sorununa ilişkin ise “Bizler, geldiğimiz noktada Kürt sorununun gerektirdiği ciddiyetin farkında olan tek siyasi seçeneğiz. Bu kapsamda, Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması gerekmektedir” denildi.

Bildirgede “Sayın Öcalan tecrit altında tutuluyorken AKP Genel Başkanı’nın siyasi çıkar, oya ve sandığa endeksli ucuz hesaplar ile meseleye yaklaşması kabul edilemez. Sayın Öcalan yerine konuşmak kimseye fayda sağlamayacaktır. Tecrit kaldırılmalı ve Öcalan’ın kendisi konuşmalıdır. Vakit kaybetmeksizin İmralı’daki mutlak tecridin kaldırılması ve Kürt Sorununun çözümü için Sayın Öcalan’ın kendi fikirlerini kamuoyu ile paylaşmasının önünün açılması gerekmektedir. Kürt sorunu ve Türkiye’nin demokratikleşmesi hususlarında Sayın Öcalan gerçekliğinin iyi anlaşılması gerekiyor. Basit siyasi hesaplara veya milliyetçi hamasetlere başvurmanın sorunu derinleştirmekten başka bir şeye yaramayacağını bir kez daha belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER