A3 Haber

Biden: Katar’ı, NATO dışındaki önemli müttefik olarak Kongre’ye bildireceğim

Biden: Katar’ı, NATO dışındaki önemli müttefik olarak Kongre’ye bildireceğim

Biden: Katar’ı, NATO dışındaki önemli müttefik olarak Kongre’ye bildireceğim
Ocak 31
23:33 2022

ABD Başkanı Biden, Washington’un Rusya ile diplomasi yürütme konusunda istekli olduğunu ancak Ukrayna’da işlerin kötüye gitmesi durumunda ne pahasına olursa olsun hazır olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani ile Beyaz Saray’da gerçekleştireceği görüşme öncesi Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu. Ukrayna krizine değinen Biden, “ABD, diplomasiye istekli ama Ukrayna’da işler kötüleşirse ne pahasına olursa olsun hazır” ifadelerini kullandı.

Biden, “Katar’ı, NATO dışındaki önemli müttefik olarak tayin etme niyetimi Kongre’ye bildireceğim” diye konuştu. ABD’nin bugüne kadar “NATO dışındaki önemli müttefik” olarak tanıdığı 18 ülke bulunuyor. Ülkede ilk kez 1987’de geçen bir yasa ile dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından Avustralya, Mısır, İsrail, Japonya ve Güney Kore bu kategoriye alındı. Körfez bölgesinden ise Bahreyn ve Kuveyt, eski ABD Başkanı George W. Bush tarafından bu kategoriye dahil edilmişti.

Biden’dan Ukrayna açıklaması

ABD lideri, Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy ile gerilimin düşürülmesi konusunda yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini ve diplomasiyi aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Öte yandan CNN’in aktardığına göre Kiev yönetimi, Biden ile Zelenskiy arasındaki görüşmelerin verimli geçmediği bilgisini verdi. Üst düzey bir Ukraynalı yetkili, ABD ile Ukrayna arasındaki kopukluğun, olası bir Rus işgalinin tehdit düzeyinin üzerinde olduğunu öne sürdü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER