Site icon A3 Haber

Faturadaki kaçak elektrik bedelini protesto edip gözaltına alınan esnaf: Benden alınan haksız kazancı istiyorum

Adıyaman’da dükkânına gelen yüksek elektrik faturasına kaçak elektrik bedeli yansıtılmasını pankart asarak protesto eden esnaf Erdal Serbaş, gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Serbaş, “Karakola götürüldüm. Suçum ne? ‘Pankart asmışsınız.’ Dediler, amaç ne? Yüksek gelen faturaya eleştiridir. Devlete, hükûmete karşı bir isyan değildir” dedi. 10 yıllık esnaf olduğunu belirten Serbaş, “Benden alınan haksız kazancı istiyorum” dedi.

Adıyaman’da market işleten Erdal Serbaş, elektrik zammını protesto etmek için işyerinin önüne pankart asmış, pankartta elektrik dağıtım şirketine tepki gösteren Serbaş gözaltına alınmış, pankarta da el konulmuştu. Serbaş, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Serbaş, şunları söyledi:

“Bir yılda üç defa elektrik saati değiştirildi”

“Benden alınan haksız kazancı istiyorum”

Serbaş, kaçak elektrik kullanım bedelinden dolayı 186’yı aradığını söyledi. Serbaş,”Müşteri Hizmetlerinin yaptıkları kontrollerde de kaçak elektrik kullanımı yoktur denildi. ‘Böyle bir şey görünmüyor, faturalarınız düzenli ödeniyor’ denildi. Bunların ses kayıtları mevcut, arama kayıtları mevcut. Varsa bir kaçak elektrik kullanımı ben bedelini ödemeye razıyım. Böyle bir şey yoksa benden alınan haksız kazancın geri verilmesini istiyorum” diye konuştu.

AKEDAŞ yetkilileri, ANKA Haber Ajansı’nın olayla ilgili sorusuna, “Konuyla ilgili yapacağımız herhangi bir açıklama yoktur. Süreç yargıya taşınacaktır” yanıtı verdi.

İlgili haberler:

Exit mobile version