A3 Haber

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri: Hukuk Fakültesi programı hukuksuz şekilde senatodan geçti

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri: Hukuk Fakültesi programı hukuksuz şekilde senatodan geçti

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri: Hukuk Fakültesi programı hukuksuz şekilde senatodan geçti
Şubat 02
22:37 2022

Akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans programının kurullarda görüşülmeden senatoda onaylanmasına, “Kurumsal yapımız ağır bir darbe daha almıştır” şeklinde tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi Senatosunun bugünkü toplantısında, 7 Şubat 2021 günü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Hukuk Fakültesi’nin lisans programı Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderilmek üzere oylamaya sunuldu.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Senato üyesi akademisyenlerin, programın senatonun ilgili alt kurul ve komisyonlardan geçmeden görüşülmesinin usule aykırı olduğunu ifade ederek itiraz etmelerine rağmen program oy çokluğu ile YÖK’e gönderilmek üzere senatodan geçti.

Toplantının ardından açıklama yapan senato üyesi bir grup akademisyen, “17 kişinin bulunduğu toplantıda karar yeter sayısı, vekalet edilen ve uhdede bulundurulan dekanlık makamları da sayılarak, 12 olarak ilan edilmiştir. Yapılan oylamada, Hukuk Fakültesi lisans programı 7 kişinin kullandığı 12 oy ile onaylanmıştır” dedi.

Akademisyenler 2017 yılında alınan karara göre, yeni bir lisans programı açılması kararının önerilen programın sırasıyla Lisans Eğitim Komisyonu, Akademik Kurullar Komisyonu ve Senato Usul ve Esaslar Komisyonunda görüşülüp onaylandıktan sonra senato gündemine alınabileceğini belirttiler.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

  • “Toplantıda bu yönde yapılan uyarılar dikkate alınmamış, programın Senato’da onaylanıp, YÖK’e gönderilmesini takiben ilgili kurul ve komisyonların gerekli revizyonlar üzerinde çalışacağı ifade edilmiştir. Senato ile kurul ve komisyonları tamamen işlevsiz hale getiren bu uygulama ile kurumsal yapımız ağır bir darbe daha almıştır. Bu durum Üniversitemize telafisi zor hasarlar verecektir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER