Site icon A3 Haber

İhlal prosedürü başlatılmıştı: CHP’li milletvekillerinden Osman Kavala çağrısı

Osman Kavala’nın dosyasının Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) havale edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li vekiller Çeviköz ve Tanrıkulu, Osman Kavala’nın AİHM’nin de kararı doğrultusunda derhal serbest bırakılması çağrısı yaptılar.

Osman Kavala’nın dosyasının Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) havale edilmesine ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, “CHP olarak, insan hakları ihlallerinin karşısında olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, hukuksuz bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakılan Osman Kavala’nın AİHM’nin de kararı doğrultusunda derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Ha bir insanı silah zoruyla gitmişsiniz bir odada kapatmışsınız ha da bu hukuka aykırı kararlarla, talimatla verilmiş kararlarla, adı mahkeme olsa bile, cezaevinde tutmaya devam ediyorsunuz. İkisinin arasında bir fark yok” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekilleri Ünal Çeviköz ve Sezgin Tanrıkulu, birleştirilen Gezi-Çarşı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala’nın dosyasının Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne havale edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Çeviköz, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ha bir insanı silah zoruyla gitmişsiniz bir odada kapatmışsınız…”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ise Kavala’yla ilgili kararlara ilişkin, “Bakın, ha bir insanı silah zoruyla gitmişsiniz bir odada kapatmışsınız ha da bu hukuka aykırı kararlarla, talimatla verilmiş kararlarla, adı mahkeme olsa bile, cezaevinde tutmaya devam ediyorsunuz. İkisinin arasında bir fark yok. Her ikisi de hürriyeti tahdit suçudur” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, Osman Kavala’nın dosyasının Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından AİHM’ye havale edilmesi nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Organize kötülük yapıyorsunuz”

İlgili haberler:

Exit mobile version