A3 Haber

ABD Özel Kuvvetleri’nden Türkiye sınırı yakınlarına operasyon

ABD Özel Kuvvetleri’nden Türkiye sınırı yakınlarına operasyon

ABD Özel Kuvvetleri’nden Türkiye sınırı yakınlarına operasyon
Şubat 03
13:02 2022

Pentagon, ABD Özel Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeybatısında El Kaide bağlantılı gruplara yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı. Operasyonun, IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürülmesinden bu yana düzenlenen en büyük operasyon olduğu kaydedildi. Görgü tanıkları, en az 13 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

ABD Özel Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırına yakın bir bölgede ‘terör gruplarına karşı’ olduğu belirtilen bir operasyon düzenledi. Operasyonda, El Kaide bağlantılı grupların hedef alındığı belirtiliyor.

Operasyonun, IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürülmesinden bu yana düzenlenen en büyük operasyon olduğu kaydedildi ancak Pentagon operasyona ilişkin detaylı bilgi paylaşmadı.

Türkiye sınırına yakın Atme bölgesinde gece yarısı düzenlenen operasyonda helikopterlerin de yer aldığı ve ağır silah sesleri ile patlamaların duyulduğu bildirildi.

Pentagon: ABD güçleri arasında can kaybı yok

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “ABD Merkez Komutanlığı kontrolündeki ABD Özel Harekat kuvvetleri bu akşam kuzeybatı Suriye’de bir terörle mücadele görevi gerçekleştirdi. Görev başarılı oldu. ABD güçleri arasında can kaybı yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın Sesi’nin verdiği bilgiye göre, bölgede yaşayanlar ise operasyonun gece yarısı gerçekleştiğini ve nüfusun yakın olarak bulunduğu Türkiye sınırına yakın bir alanda gerçekleştiğini söyledi.

“En az 12 sivil hayatını kaybetti”

Suriye Sivil Savunma grubu yaptığı açıklamada, operasyonda 6’sı çocuk 13 kişinin öldüğünü açıkladı.

Görgü tanıklarından biri çatışmada çok sayıda kişinin öldüğünü, çatışmanın hedefindeki çok katlı binalardan birinden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 12 kişinin cansız bedenlerinin çıkarıldığını gördüğünü söyledi.

Bölgede yerinden edilmiş ve kamplarda yaşayan Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu belirtiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER