A3 Haber

İstanbul’da sahte rehberden skandal “Dolmabahçe” tanıtımı: “Atatürk altın hamamda süt banyosu yapıyormuş…”

İstanbul’da sahte rehberden skandal “Dolmabahçe” tanıtımı: “Atatürk altın hamamda süt banyosu yapıyormuş…”

İstanbul’da sahte rehberden skandal “Dolmabahçe” tanıtımı: “Atatürk altın hamamda süt banyosu yapıyormuş…”
Şubat 03
16:02 2022

İstanbul’da kaçak tur düzenleyen firmalar ve sahte rehberlerin sayısı oldukça arttı. Belgeleri olmadığı halde tur düzenleyenler gezdirdikleri turistleri de yanlış bilgilendiriyor. İstanbul’u Arap turistlere gezdirirken yanlış bilgi veren bir sahte rehber de İstanbul Rehberler Odası’nın tepkisini çekti.

İstanbul’da kaçak tur düzenleyen firmalar ve sahte rehberlerin sayısı artıyor. Belgeleri olmadığı halde tur düzenleyenler gezdirdikleri turistleri de yanlış bilgilendiriyor. Yaşanan son olayda ise kendisini rehber olarak tanıtan Mustafa G., Dolmabahçe Sarayı önünden geçerken, “Mustafa Kemal Atatürk tamamı altın olan hamamda özellikle süt banyosu yapıyormuş” dedi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken de Ortaköy’de bulunan Büyük Mecidiye Camii’ni “Ayasofya Camii” olarak tanıttı.

İstanbul’da sahte rehberle kaçak tur düzenleyenler tepki çekiyor. İstanbul’da düzenlenen kaçak turdaki rehberin söyledikleri İstanbul Rehberler Odası’nı harekete geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa G. isimli Suriyeli, kaçak olduğu öne sürülen bir tur düzenledi. Turda Mustafa G., Arap turistlere İstanbul’u anlattı. Belgesi olmadığı öğrenilen Mustafa G., Araplara rehber olduğunu da söyledi. Dolmabahçe Sarayı önünden geçerken Mustafa G., “Mustafa Kemal Atatürk tamamı altın olan hamamda özellikle süt banyosu yapıyormuş” dedi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken de Ortaköy’de bulunan Büyük Mecidiye Camii’ni ‘Ayasofya Camii’ olarak tanıttı. Video sosyal medyada tepki topladı.


İstanbul Rehberler Odasının 5816 sayılı yasaya binaen suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özgür Özaltun, şunları söyledi:

  • “O videodaki kişi kesinlikle rehber değil. Sahte rehberdir. Yasadışı bir eylem içerisinde olan yabancı bir şahıs. Kesinlikle ne odamıza ne de bir başka meslek odasına bağlı bir rehber değildir. Kendisi sahte rehberdir. Arapça dilinde insanlara ‘Rehberim’ diyerek kandırarak onlara tur düzenleyen bir şahıstır. Tur düzenlemek seyahat acentesinin görevidir. Biz sadece rehberlik hizmeti veririz. O videoda Mustafa Kemal Atatürk’ün tamamı altından kaplı bir hamamda genelde süt banyosu yaptığı söyleniyor. Kendisi doğru bilgiler vermemekle beraber, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken Ortaköy’deki camiye Ayasofya Camii olarak tanıttığını da arkadaşlarımızın verdiği bilgiler ışığında tespit etmiş bulunuyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER