A3 Haber

Boykot gölgesinde 2022 Pekin Kış Olimpiyatları başladı

Boykot gölgesinde 2022 Pekin Kış Olimpiyatları başladı

Boykot gölgesinde 2022 Pekin Kış Olimpiyatları başladı
Şubat 04
18:08 2022

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları açılış seremonisiyle resmen başladı.

Çin’in başkenti Pekin’de, ‘sıfır vaka’ politikası sayesinde dünyanın geri kalanına nazaran daha az olsa da yine de artış görülen koronavirüs vakalarının yarattığı tedirginlik içinde Kış Olimpiyat Oyunları’nda meşale yandı.

Oyunlara 91 ülkeden sporcu katılıyor.

Türkiye 7 sporcuyla gitti

Toplam 15 branşta yapılacak oyunlar 20 Şubat’ta sona erecek. Daha önce kış olimpiyat oyunlarında hiç madalya kazanamayan Türkiye, Pekin’e 6’sı kayak 1’i patende olmak üzere 7 sporcuyla gitti: Kayakta alp disiplininde Özlem Çakıroğlu ve Berkin Usta, kayakla atlamada Fatih Arda İpçioğlu, kayaklı koşuda Özlem Ceren Dursun, Ayşenur Duman ile Yusuf Emre Fırat, kısa kulvar sürat pateninde Furkan Akar.

Rusya Olimpiyat Komitesi (ROK) adı altında performans sergileyecek Rus sporcuların da madalya sıralamasında ilk üçte yer alması bekleniyor.

ABD’li kayak yarışçısı Mikaela Shiffrin ve artistik buz pateninde olimpiyat şampiyonu Japonya Hanyu Yuzuru ve Hollandalı sürat patencisi Ireen Wüst kış olimpiyat oyunlarının merakla beklenen yıldızlarından.

Olimpiyatlar, Covid-19’un yayılmasından korunmak amacıyla sporcu, görevli ve gönüllülerin yer aldığı etkinlik alanlarının şehirden yalıtıldığı ‘kapalı devre’ sisteminde gerçekleştirilecek. Açılış, kapanış törenleri ve müsabakalar için bilet satılmazken izleyici grupları davetle müsabakalara getirilecek.

Birçok ülke diplomatik boykot kararı almıştı

Uygurlara yönelik hak ihlalleri gerekçe gösterilerek ABD’nin başını çektiği bir dizi ülke ise diplomatik boykot kararı aldı.

Bir önceki kış olimpiyat oyunları 2018’de Güney Kore’nin PyeongChang kentinde yapılmıştı.

Türkiye’de yartışmalar TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından yayımlanacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER