A3 Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İnsanın hayatında ibadet yoksa, o insanın hayatının bir değeri yok

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İnsanın hayatında ibadet yoksa, o insanın hayatının bir değeri yok

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İnsanın hayatında ibadet yoksa, o insanın hayatının bir değeri yok
Şubat 04
08:43 2022

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, insanın yaratılış gayesinin ibadet etmek olduğunu belirterek, “Eğer bir insanın hayatında ibadet yoksa o insanın hayatının Allah indinde bir değeri yok, bunu açıkça söyleyelim” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ncaRegaip Kandili nedeniyle yurttaki pek çok camide kandil programı düzenlendi. Şırnak’ın Ulu Camii’nde düzenlenen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şu konuşmayı yaptı:

  • İmam-ı Şafi Hazretleri bu Sure hakkında ‘Kur’an-ı Kerim hiç inmemiş olsaydı, sadece Asr Suresi inmiş olsaydı, insanlığın kurtuluşu için o bile yeterdi’ buyuruyor. İman etmiş insanlar olarak mümince bir hayatı yaşayabiliyor muyuz? Salih amellere yeterince önem veriyor muyuz? Birbirimize gereği gibi hakkı ve sabrı tavsiye ediyor muyuz? Çocuklarımıza, gençlerimize ‘Ölüm var yavrum. Dünyadaki hayatını muhasebe et’ diyor muyuz? Dünya fani, insan fanidir. Bu mübarek beldelerde nice büyük insanlar geldi geçti onlardan geriye ne kaldı? Eğer nesilleri için, bizim için bir şeyler yapmış iseler onları biz şimdi hayırla yad ediyoruz. Ama insanların kötülüğü için çalışanlar da hep kötü olarak yad ediliyor. Rabbimiz bizi iyi olarak anılan kullarından eylesin.
  • Yaratılış gayemiz Allah’a ibadet etmek, O’na kulluk etmekmiş. Eğer bir insanın hayatında ibadet yoksa o insanın hayatının Allah indinde bir değeri yok, bunu açıkça söyleyelim. İbadetlerimiz bizi bencillik, kibir, haset, ihtiras, israf ve cimrilik gibi beşeri zaaflardan arındırır. İbadetlerimizdeki ihmallerimiz sadece kulluk ihmali değil, aynı zamanda birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma, yardımlaşma, şefkat ve merhamet gibi güzel davranışların da ihmali demektir. Namaz insanı bütün kötülüklerden alıkoyar. Öyle bir namaz kılmalıyız ki o namaz bizi kötülüklerden alıkoysun. Çocuklarımızı ve gençlerimizi de o istikamette yetiştirmeliyiz.
Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER