A3 Haber

Nihat Hatipoğlu’nun “regl” sorusuna verdiğine yanıta tepki yağdı: “Sen jinekolog musun?”

Nihat Hatipoğlu’nun “regl” sorusuna verdiğine yanıta tepki yağdı: “Sen jinekolog musun?”

Nihat Hatipoğlu’nun “regl” sorusuna verdiğine yanıta tepki yağdı: “Sen jinekolog musun?”
Şubat 04
10:01 2022

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, okuyucusundan geldiğini ifade ettiği “Bir kadın birer hafta aralıkla yeniden regl olabilir mi?” şeklindeki soruya, ” Aradan 15 günlük bir sürenin geçmesi lazım. Bu 15 günlük süreye ‘temizlik süresi’ denir” şeklindeki yanıtı sosyal medyada tepki topladı.

Nihat Hatipoğlu, “bir kadının regl olabilmesi için aradan 15 gün geçmesi gerektiğine” dair görüşünü açıkladı.

Hatipoğlu, Sabah gazetesinde yer alan yazısında bir okuyucusundan geldiğini ifade ettiği “Bir kadın birer hafta aralıkla yeniden regl olabilir mi?” şeklindeki soruya, “Bir kadının regl halinin bitiminden sonra yeniden regl olması için aradan 15 günlük bir sürenin geçmesi lazım. Bu 15 günlük süreye ‘temizlik süresi’ denir. Bu süreçte ibadetlerini yerine getirmelidir. 15 gün geçmeden yeniden bir kanama görülürse bu kanama regl kanaması sayılmaz” şeklinde yanıt verdi.

Hatipoğlu’nun bu yanıtı sosyal medyada tepki topladı.

“Sen jinokolog musun?”

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu’nun okuyucusundan gelen sorusuna verdiğini yanıt sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki topladı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının tepkileri şöyle:

 

Adet Döngüsü nedir?

Kadınlarda iki adet kanaması arasında geçen süre adet döngüsü olarak adlandırılmaktadır. İlk adet kanamasının olmasından sonra ikinci döngü ile arasında en az 21 gün en çok ise 45 gün geçmelidir. Ergenlik döneminde gerçekleşen ilk kanamadan, menopoz dönemine kadar her ay düzenli olarak tekrarlanan menstrüal siklus 21 ile 35 günde bir, farklı bir deyişle ortalama 28 günde bir gerçekleşir.

15 gün süren regl kanamalarında, kadında yumurtlamanın meydana gelmemesi, rahim iç tabakasının aşırı derecede kalınlaşması, troid bezi bozuklukları hormonların normal salgılanma değerlerine zarar vermekte ve bu durum da adet kanamalarının uzun sürmesine sebep olabilir. Böyle durumlarda doktora başvurmak en doğrusudur.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER