A3 Haber

Ordu’da yangın faciası: İki çocuk yaşamını yitirdi

Ordu’da yangın faciası: İki çocuk yaşamını yitirdi

Ordu’da yangın faciası: İki çocuk yaşamını yitirdi
Şubat 04
18:31 2022

Ordu Korgan’da ahşap bir evde çıkan yangında 8 aylık Yaman ve 4 yaşındaki Eymen Alantepe kardeşler yaşamını yitirdi.

Korgan ilçesine bağlı Tepealan Mahallesi’nde Alantepe ailesine ait ahşap evde saat 09.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine adrese itfaiye, ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, 2 saatlik çalışmayla yangını söndürdü. Çalışmaların ardından evde inceleme yapan ekipler, ailenin çocukları Yaman ve Eymen Alantepe kardeşlerin cesediyle karşılaştı. Kardeşlerin cenazesi, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Yeğenini kurtardı, çocuklarına ulaşamadı

Çıkan yangında ahşap evde bulunan baba Selami Alantepe’nin, yeğenini son anda kurtardığı, kendi çocuklarını kurtarmaya çalışırken patlama olması nedeniyle tekrar eve giremediği öğrenildi.

“Hiçbir şey yapamadık”

Ölen çocukların amcası Turan Alantepe, kardeşinin eşinin hastaneye gittiğini ve kendi kızını çocuklarla ilgilenmesi için ağabeyinin evine gönderdiğini söyledi. Bu sırada yangın haberi geldiğini belirten Alantepe, “Yengemin hastanede kontrolü vardı. Bu nedenle hastaneye gitti. Kendi kızımı da çocuklarla ilgilenmesi için ağabeyimin evine göndermiştim. Sabah kahvaltısı yaparken evde yangın çıkmış. Kızım dedesinin evine giderek evin yandığını söylemiş sonra kızım, bizim yanımıza geldi ve evin yandığını söyledi. Ben de hemen haberi alınca buraya geldim. Bir baktık alev ortalığı sarmış. Bu nedenle hiçbir şey yapamadık. Acımız büyük. İki evladımız yandı” dedi.

“Ağabeyim kızımı kurtarmış”

Alantepe, kızının yangından son anda kurtulduğunu anlatarak, “Kızım yangın sırasında evdeymiş. Ağabeyim kızımı yanmaktan son anda kurtarmış. Kızımın montunun bir tarafı yanmıştı. Ufak çocuğun beşiğini alırken patlama olmuş. Bu nedenle ağabeyim kendi çocuklarını kurtaramamış” diye konuştu.

Sobadan çıkmış

Mahalle muhtarı Mevlüt Bozkurt ise “Yangın saat 09.30 sıralarında çıkmış. Saat 10 gibi beni aradı baba. Çocuklarının yandığını söyledi. Ben koşa koşa geldim buraya. Yanmıştı. Aslında burası kulübe. Olay yerindeki incelemeler devam ediyor ama şu anda sobadan çıktığına yönelik bilgimiz var” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER