Site icon A3 Haber

Avrasya Araştırma: AKP tarihinin en düşük oy oranında

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, son seçim anketini sosyal medya hesabından açıkladı. Anket sonuçlarına göre, AKP tarihinin en düşük oy oranıyla ikinci parti oldu.

Avrasya Araştırma’nın son anket sonuçlarına göre erken seçim olması durumunda CHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 25,1 oluyor. AKP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 23,3’te kalıyor.

DEVA Partisi yükseliyor, MHP ise baraj altında

Katılımcılar arasında kararsızlar dağıtılmadan önceki sonuçlara göre İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 11 olarak ölçüldü. MHP’nin oy oranı ise yüzde 5,3 olarak belirlendi. Yüzde 5,3 oy oranı ile DEVA Partisi’nin yükselişi gözden kaçmazken, Memleket Partisi’nin oy oranı ise yüzde 0,9 olarak açıklandı.

Ankete göre kararsızlar dağıtılmadan önce oy oranları şöyle:

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise oy oranları şöyle:

Millet İttifakı yüzde 50’ye koşuyor

Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı %32,3 olarak belirlenirken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 41,3 olarak belirlendi.

“Erken seçim yapılması durumunda ittifaklar aşağıdaki gibi olursa hangi ittifaka oy verirsiniz?” sorusuna katılımcılar şöyle yanıt verdi (kararsızlar dağıtılmadan):

Kararsızlar dağıtıldığında ise sonuç şöyle oldu:

Exit mobile version