Site icon A3 Haber

Numan Kurtulmuş: İnsanlar kızıyor, söyleniyor ama sonuçta “sorunları başkası çözer” demiyor

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “En zor dönemlerde biz vatandaşın içinde olduk, gittiğimiz konuştuğumuz insanlar kızıyor söyleniyor ama sonuçta başkası çözer demiyor, yine AKP çözer, yine Tayyip Erdoğan çözecek diyor” şeklinde konuştu.

AKP’li Kurtulmuş, Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda, yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı bildiklerini belirterek, “Her şeyin farkındayız, nerede ne eksik var biliyoruz. Sanki ekonomideki bu gelişmeleri, muhalefet görüyor da biz görmüyoruz algısı çok haksız bir algıdır” dedi.

Türkiye’nin ekonomide heterodoks politikalara yönelmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, “Türkiye’nin üretmek dışında başka yolu yoktur, bu istikamette yürüyoruz. Türkiye bütün bunları yaparken de küresel gelişmelerin tamamına açık, serbest pazar ekonomisinin koşullarına uygun hareket edecektir. Bir ara saçma sapan ekonomik OHAL falan dediler. Asla, Türkiye hangi zor şarttan geçerse geçsin, bunun gündeme dahi gelmesi mümkün değildir. Kendi politika tercihleri içinde ama serbest pazar şartlarında yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Kurtulmuş, “Ekonomik koşullar bunu biraz zorluyor mu?” sorusuna ise, “En zor dönemlerde biz vatandaşın içinde olduk, gittiğimiz konuştuğumuz insanlar kızıyor söyleniyor ama sonuçta başkası çözer demiyor, yine AK Parti çözer, yine Tayyip Erdoğan çözecek diyor, bu çok önemli. Vatandaşımız tabii ki işin sahibidir, demokrasinin sahibidir. Eleştirilerini dinleyeceğiz, gönüllerden düşmeyeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

“Ağır bir fatura oldu, bunun farkındayız”

Elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin tartışmaları değerlendiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Yaz başında gıda fiyatları geriye gidecek”

Exit mobile version