A3 Haber

Elektrik zamları iflasa sürüklüyor: Yılın ilk ayında 10 bin 147 esnafın kepenk kapattı

Elektrik zamları iflasa sürüklüyor: Yılın ilk ayında 10 bin 147 esnafın kepenk kapattı

Elektrik zamları iflasa sürüklüyor: Yılın ilk ayında 10 bin 147 esnafın kepenk kapattı
Şubat 08
13:09 2022

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, elektrik zamlarının iflas dalgası başlattığına dikkat çekti, yılın ilk ayında 10 bin 147 esnafın kepenk kapattığını açıkladı.

Yeni yılla birlikte yapılan elektrik zammı iflasları da beraberinde getirdi. Bu yılın ilk ayında yayınlanan esnaf ve sicil gazetesi verilerine göre sicilden ve meslekten terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısı 10 bin 147 olarak açıklandı.

Ocak ayında 8 bin 662 esnaf sicilden terkinini yaparken, bin 885 esnaf ise meslekten terkinini yaparak kepenk kapattı.

“10 bin 147 esnafın istifası toplu iflasların habercisi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklama ile yılın ilk ayındaki iflasları değerlendirdi. Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren esnafa gelen elektrik faturalarının bir önceki aya göre iki kat artığını ifade eden Ağbaba, “20 bin, 30 bin hatta ülkenin dört bir yanında 45 bin TL’yi aşan elektrik faturalarına esnaflarımız isyan etmektedir. Zaten borç kıskacında zor bela ayakta durmaya çalışan esnaflarımıza bir darbe de iktidar tarafından vurulmuştur. Ocak ayında toplam 10 bin 147 esnaf iflası gelecek aylardaki toplu iflaslarında ne yazık ki habercisidir” dedi.

“İflasların nedeni iktidarın soygun düzeni”

Ağbaba, yaptığı açıklamada, “İstifalarının nedeni iktidarın soygun düzenidir” diyerek şu ifadelere yer verdi:

  • Ülkenin dört bir yanında esnaflarımız dükkânlarına ‘’bizleri elektrik çarptı, kapalıyız’’ afişleri asmaktadır. Esnaflarımızı çarpan sadece elektrik faturaları değil aynı zamanda iktidarın soygun düzenidir. Salgın tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan, artan döviz kuru ve artan girdi maliyetleri nedeniyle ürün alamayan ve yüksek borç altında ezilen esnaflarımız, gelen yüksek faturalar nedeniyle iflas bayrağını çekmiş durumdadır. Ocak ayında üç büyük şehre baktığımızda; İstanbul’da 974, Ankara’da 549 ve İzmir’de ise 680 esnaf iflas etmiştir. Eğer iktidar bu zamları derhâl geri çekmezse on binlerce hatta yüz binlerce esnafı, çalışanlarını ve ailelerini açlığa terk etmiş olacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER