A3 Haber

Süleymaniye’nin siluetini bozan İlim Yayma Vakfı’ndan yeni açıklama: İBB haksız yere mühürledi

Süleymaniye’nin siluetini bozan İlim Yayma Vakfı’ndan yeni açıklama: İBB haksız yere mühürledi

Süleymaniye’nin siluetini bozan İlim Yayma Vakfı’ndan yeni açıklama: İBB haksız yere mühürledi
Şubat 09
11:43 2022

İBB’nin Mimar Sinan eseri tarihi Süleymaniye Camisi’nin siluetini gölgeleyen inşaatın durdurulması için ilçe belediyesine verdiği üç günlük süre doldu. Verilen sürenin ardından inşaatın durdurulmadığını tespit eden İBB İmar Müdürlüğü yetkilileri inşaatın kapısına mühür vurdu. İlim Yayma Vakfı, inşaata ilişkin ”Süleymaniye’deki yurt inşaatımız, İBB tarafından hukuki mesnetten yoksun bir şekilde mühürlenmiştir.” açıklamasında bulundu.

İlim Yayma Vakfı’nın tarihi Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen yurt binası inşaatın durdurulması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ilçe belediyesine verdiği üç günlük süre doldu. İBB İmar Müdürlüğü yetkilileri, inşaatın kapısına dün akşam saatlerinde mühür vurdu.

Vakfa ait inşaatın mühürlendiğini sosyal medyadan duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

İlim Yayma Vakfı’ndan açıklama

Vakfın sosyal medya hesabından paylaşılan yazılı açıklamada, “Süleymaniye’deki yurt inşaatımız, İBB tarafından hukuki mesnetten yoksun bir şekilde mühürlenmiştir. İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun karına uygun bir şekilde sürdürülmekte olan inşaat ile alakalı projenin denetim yetkisi İBB’de değildir.

Vakfımız, ilgili kurumları göreve çağırarak alınacak kararlar doğrultusunda söz konusu inşaatla ilgili gerekli adımları atacağını açıklamış ve bu kapsamda alınacak karara kadar zaten inşaatı durdurmuştur. Bu çerçevede, yurt inşaatı hukuki ve teknik prosedürlere uygun olduğu halde İBB’nin hukuka aykırı olarak ve yetki gaspı yaparak mühürleme işlemi yapmasına anlam vermemiz mümkün değildir.

Mevzubahis Süleymaniye ise çatışmacı bir tavır değil işbirliğini önceleyen bir anlayış faydalı olacaktır. Politik çıkarların değil, tarihi bilincin esas alındığı bir bakış açısına ihtiyacımız olduğu açıktır. Tüm paydaşların aynı zeminde ve iyi niyetle hareket ettiği bir ortamda her sorunun Süleymaniye’nin yararına olacak bir şekilde çözüleceğine inancımız tamdır” denildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER