A3 Haber

MSB’den F-35 açıklaması: Şubat ayında ABD’de ikinci görüşme yapılacak

MSB’den F-35 açıklaması: Şubat ayında ABD’de ikinci görüşme yapılacak

MSB’den F-35 açıklaması: Şubat ayında ABD’de ikinci görüşme yapılacak
Şubat 10
14:16 2022

Milli Savunma Bakanlığı, “F-35 görüşmeleri için ikinci görüşmelerin şubat ayında ABD’de yapılmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

Mili Savunma Bakanlığı sınır güvenliği, ABD ile F-35’ler anlaşmazlığıyla ilgili açıklama yapıldı.

Bakanlık kaynakları, “F-35 görüşmeleri için ikinci görüşmelerin şubat ayında ABD’de yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynaklar tarafından Ukrayna-Rusya meselesine ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti üzerine düşeni yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Hem Ukrayna hem Rusya ile iyi ilişkilere sahip Türkiye, NATO üyesi olarak da sorumluluklarını yerine getiriyor” denildi.

MSB kaynakları, Afganistan’daki krize dair Katar ve Türkiye’nin bu konudaki ortak çalışmasını hatırlatarak, çalışmanın nihayete ulaşmasıyla Kabil başta olmak üzere Mezar-ı Şerif, Kandahar ve Herat’ta havaalanlarının işletilmesinin planlandığını bildirdi.

Yunanistan ile Ege Denizi’ndeki gerilim hakkında değerlendirmede bulunan kaynaklar, “Yunanistan, 2022’de askeri deniz ve hava araçları ile Gayri Askeri Statüdeki Adalara yönelik 229 ihlal gerçekleştirmiştir” bilgilerini aktardı.

Bakanlık ayrıca sınırlardaki durum hakkında da bilgi vererek, “Ocak ayında tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 28’i terörist 296 şahıs yakalandı. 33 bin 397 kişi hududu geçemeden engellendi” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar’ın sağlık durumu

MSB kaynakları Milli Savunma Bakar’ın sağlık durumuyla ilgili de bilgi paylaştı.

Akar’ın durumunun ‘çok iyi’ olduğu ve hastalığı hafif semptomlarla atladığı kaydedilerek, “Şu anda gerekli tedbirler alınarak faaliyetlerini uzaktan sürdürüyor” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER