A3 Haber

Kritik görüşmeye “dev masa” damga vurmuştu: İşte Putin-Macron görüşmesinin perde arkası

Kritik görüşmeye “dev masa” damga vurmuştu: İşte Putin-Macron görüşmesinin perde arkası

Kritik görüşmeye “dev masa” damga vurmuştu: İşte Putin-Macron görüşmesinin perde arkası
Şubat 11
17:40 2022

Macron’un Rusya ziyaretinde Putin’in mesafeli davranışı ve görüşmedeki uzun masa gündeme oturmuştu. Macron’un Rusya’da PCR testi yaptırmak istemediğini söyleyen bir kaynak, “DNA’sına ulaşmalarını kabul edemezdik” dedi. Kremlin, Macron’un Rusya’da test yaptırmayı reddettiğini doğruladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna krizini görüşmek üzere Moskova’ya giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ağırladığı masanın uzunluğu sosyal medyada dalga konusu olmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı ile beraber seyahat eden bir kaynak Reuters’a verdiği demeçte Macron’un, Moskova yönetiminin DNA’sını ele geçirmesini önlemek amacıyla Rusya’da Covid-19 testi yaptırmayı reddettiğini söyledi.

“DNA’sına ulaşmalarını kabul edemezdik”

Macron’un güvenlik endişelerine değinen kaynak, “Bunun el sıkışması olmayacağı ve uzun masada oturulacağı anlamına geldiğini gayet iyi biliyorduk. Cumhurbaşkanı’nın DNA’sına ulaşmalarını kabul edemezdik” dedi. İkinci bir kaynak ise, Macron’un Fransa’da PCR testi yaptırdığını, Rusya’ya vardığında ise kendi doktorunun antikor testi uyguladığını söyledi.

Kremlin: Putin’in sağlığını korumak için uzak oturdular

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 7 Şubat’taki görüşme öncesi Macron’un Rusya’da PCR testi yaptırmayı reddettiğini doğruladı. Moskova yönetiminin bu durumla ‘bir sorunu olmadığını’ söyleyen Peskov, Putin’in sağlığını korumak için iki liderin birbirlerinden uzak oturduğunu dile getirdi. Kremlin Sözcüsü, “Bunun siyasetle ilgilisi yok, müzakereleri hiçbir şekilde engellemez” dedi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER